Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Vranjes: a csehek ellen küzdünk majd a továbbjutásért

2017. június 24. 11:57
A magyar férfi kézilabda-válogatott július 1-jétől hivatalban lévő szövetségi kapitányának az lesz az első dolga lesz, hogy végignézze a nemzeti együttes elmúlt három évének mérkőzéseit.

Mint arról pénteken beszámoltunk, a magyar férfi kézilabda-válogatott az olimpiai bajnok Dániával, valamint Spanyolországgal és Csehországgal került azonos csoportba a januári, horvátországi Európa-bajnokság pénteki sorsolásán.

Ljubomir Vranjes, az alakulat július 1-jétől hivatalban lévő szövetségi kapitánya a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) hivatalos oldalán nyilatkozott a sorsolásról. – Nagyszerű csapatok kerültek a csoportunkba, hiszen a dán és a spanyol válogatottról is elmondható, hogy a világ legjobbjai közé tartozik, így nem lesz könnyű dolgunk. A csehekkel együtt, illetve ellenük küzdünk majd a továbbjutásért – húzta alá a svéd szakember, aki a válogatott mellett a Telekom Veszprém irányítását is átveszi a következő idénytől.

A válogatott első összetartása októberben lesz. Vranjes azonban megjegyezte: szövetségi kapitányként az első dolga mostantól az lesz, hogy a magyar csapat elmúlt három évének mérkőzéseit végignézze, s a legapróbb részletekig tisztába kerüljön azzal, hogy mi történt ebben az időszakban a válogatottal.

A kontinenstornára január 12. és 28. között kerül sor. A magyarok a határhoz közeli Varasdon játsszák majd a találkozóikat. A csoportokból az első három helyezett jut majd a középdöntőbe.

A 2018-as férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportjai:

A csoport (Split): Horvátország, Svédország, Szerbia, Izland
B csoport (Porec): Franciaország, Fehéroroszország, Norvégia, Ausztria
C csoport (Zágráb): Németország, Macedónia, Montenegró, Szlovénia
D csoport (Varasd): Spanyolország, Dánia, Csehország, Magyarország

vehirsport.hu
Tál Dominik

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.