Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Generációváltás a Telekom NB I/B-s gárdájánál

2017. június 22. 8:00
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) szabályváltoztatásának következtében jövőre U20-as együttest indít a Telekom Veszprém az NB I/B-ben. Egysornyi távozó mellett új edző is érkezik a „kis Veszprém” élére.

Remek idényt zárt a Telekom Veszprém utánpótlásműhelyének legmagasabb szinten jegyzett együttese: a Telekom U23 a negyedik helyet szerezte meg a másodosztályú kézilabda-bajnokságban. Tombor Csabát, a gárda trénerét arra kértük, értékelje tanítványai teljesítményét.

Tombor CsabaTombor Csaba

– A veszprémi kézilabda akadémiának van egy hitvallása, miszerint nem az eredményesség az elsődleges, hanem az, hogy játékosokat neveljünk a magyar kézilabdázásnak, s a felnőtt keretnek – fogalmazta meg Tombor Csaba a veszprémi utánpótlásbázis ars poeticáját beszélgetésünk elején. E folyamatban meghatározó szerep jut az U23-soknak, hiszen a játékosaik közül hatan junior, hárman pedig ifjúsági válogatottnak mondhatják magukat. A sor itt még nem ért véget: Szita Zoltán, Tóth Attila és Szeitl Erik a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott nemrégiben.

Szita Zoltán alaposan megszórta az ellenfeleketSzita Zoltán alaposan megszórta az ellenfeleket

– Döcögősen indult a pontvadászat, az őszi teljesítményünk hektikusra sikerült. Javier Sabaté vezetőedző kérésére kevesebb játéklehetőséget jutottak azok a fiatalok az NB I/B-ben, akik beugorhattak volna egy esetleges sérülés esetén az első csapathoz. Ez idő alatt óriásit fejlődött a 1998-as korosztály, melynek köszönhetően tavasszal már olyan meccseket is meg tudtunk nyerni, ahol hiányzott egy-két húzóemberünk – összegzett az egykori kiváló jobbszélső.

A „kis Veszprém” játékosai pedig valóban hatalmas léptek előre. Egy évvel ezelőtt épp’ hogy megmenekültek a kiesés elől, a hátunk mögött hagyott idényben viszont az utolsó másodpercig harcban voltak a bronzéremért. – Igazi csapatmunka áll a siker mögött. Josep Espar Moya rengeteget segített nekem az egyéni képzés és a játékrendszer kapcsán is, de Ivo Diaz és Rapatyi Tamás kollégám is oroszlánrészt vállalt a munkából.

Meccs előtti fogadkozás a Telekom U23-nálMeccs előtti fogadkozás a Telekom U23-nál

A bravúros bajnoki negyedik helyezés mellett az is jelzi a szakmai munka minőségét, hogy kapkodnak a veszprémi fiatalok után az élvonalbeli klubok. Füzy Dánielt szezon közben igazolta le az Eger, Dávid Máté pedig Ceglédre tért haza. Tóth Attila és Szeitl Erik Csurgón folytatja pályafutását, Schmid Péter Svájcba igazol, Szita Zoltán pedig a Telekom felnőtt csapatánál kapott profi szerződést.

– Amire igazán büszkék lehetünk, hogy a felnőtt gárda utolsó bajnokiján szinte a komplett csapatot az utánpótlás adta. Bizonyították a fiatalok, hogy rájuk lehet bízni egy NB I-es mérkőzést, akár idegenben is – tette hozzá Tombor az Orosháza elleni sikerre utalva.

Ubornyák ziccerben (archív fotó)Ubornyák ziccerben (archív fotó)

Ahogy arról korábban beszámoltunk, jelentős változások lépnek életbe a honi kézilabdázás második vonalában. A Magyar Kézilabda Szövetség döntése értelmében a férfiaknál már idén megszűnnek az U23-as csapatok, helyüket az U20-as egyletek váltják.

A kispadon is lesz változás: Tombor Csaba az ificsapatnál folytatja munkáját, helyét az Ausztriából hazatérő Gulyás István veszi át az U20-sok élén.

A tét tovább nő, hiszen öt együttes búcsúzik a második vonaltól a következő szezon végén, egy esztendővel később pedig a legjobb nyolcban kell végeznie annak, aki az egycsoportos másodosztályban szeretne versenyezni.

Zatkalik Dániel
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek
további cikkek
Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón férfi kézilabda NB I/B Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón Megosztozott a pontokon a Veszprém Handball Academy U21 és a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság pénteki találkozóján. tegnap 23:47 Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. tegnap 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). tegnap 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. 2024. április 25. 20:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.