Tovább bővül a veszprémi kosárbirodalom

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2017.06.16
  • 11:53
A kosarasok csütörtökök délutáni évadzáró ünnepségén a jövőről is szó esett: két év múlva saját csarnokot kaphat a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém.

Naményi Miklós, a Veszprémi Kosárlabda Kft. ügyvezetője büszkén tudatta a hagyományos szezonzáró eseményre összegyűlt sportbarátokkal, évről-évre bővül az egyesülethez csatlakozó gyerekek száma. Ennek következtében hatról tíz csapatra nő a versenyeztetett korosztályos gárdák száma.

– A hátunk mögött hagyott idényben a legkisebbek előtt is lehetőség nyílt a pattogtatásra. A Cholnoky és a Csillag úti ovisokat Tóth Kata, Szokolik Gergő és Sipos Ádám edzők vezették be a kosárlabdázás világába – tudtuk meg Naményi Miklóstól.

Az egyesület első embere leszögezte, utánpótlásprogramjuk nem eredményorientált, sokkal fontosabb számukra, hogy megszerettessék a sportágat a fiatalokkal. Ennek ellenére sem kerülték el a sikerek a veszprémi kosaras növendékeket, akik a regionális és az országos bajnokságokban is szép helyezéseket értek el.

A „hátország” legjobbjait külön is elismerték: a korosztályos legjobbak mellett a legtöbbet fejlődött játékosok is oklevelet vehettek át. Ezt követően pedig a felnőtt gárdát szólították a Vetési gimnázium parkettjére. Az élvonalbeli feljutásról lemaradó, ezüstérmes csapatot vastaps fogadta. A legértékesebb játékos címet Nebojsa Pavlovic kapta, a legjobb fiatalnak járó elismerés pedig Kálló Nándorhoz került.

Az idény végén visszavonuló Kámán Tamástól búcsút vett a klub az évzárón, ahol két új igazolást is bejelentett Naményi Miklós a nagyközönségnek. Hegedűs Gergely mellett az Óbudai Kaszásoktól érkező Lakosa Ákos is Veszprémben folytatja pályafutását.

A HOYA jövőre is a Vetési gimnázium sportcsarnokában vívja mérkőzéseit, ahol folytatódnak az infrastrukturális fejlesztések. Új parkettát és két mobillelátót kap az együttes otthona – árulta el Naményi Miklós.

A veszprémi kosárbirodalom egy része

Szó esett az előttünk álló szezon célkitűzéseiről is. – Irány az élvonal – jelentette ki Naményi, aki szerint jövő ilyenkor megkezdődhet az egyesület saját otthonának építése is. Ideális esetben két év múlva, mintegy másfél milliárd forintos beruházás révén új multifunkciós csarnokkal gazdagodhat az együttes.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 10
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 9
3. Tehetséges Fiatalok 9
4. Nyíregyháza Blue Sharks 8
5. Bonyhádi KSE 8
6. MEAFC 8
7. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 8
8. MTK Törökbálint 6
9. Vásárhelyi Kosársuli 7
10. PVSK-Kronosz Kiadó 7
11. Nagykőrösi Sólymok KE 6
12. Calle Pubfood Békés 6
13. Vasas Akadémia 6
14. Budapesti Honvéd SE 4
utolsó módosítás tegnap 00:05
tovább »