Tovább bővül a veszprémi kosárbirodalom

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2017.06.16
  • 11:53
A kosarasok csütörtökök délutáni évadzáró ünnepségén a jövőről is szó esett: két év múlva saját csarnokot kaphat a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém.

Naményi Miklós, a Veszprémi Kosárlabda Kft. ügyvezetője büszkén tudatta a hagyományos szezonzáró eseményre összegyűlt sportbarátokkal, évről-évre bővül az egyesülethez csatlakozó gyerekek száma. Ennek következtében hatról tíz csapatra nő a versenyeztetett korosztályos gárdák száma.

– A hátunk mögött hagyott idényben a legkisebbek előtt is lehetőség nyílt a pattogtatásra. A Cholnoky és a Csillag úti ovisokat Tóth Kata, Szokolik Gergő és Sipos Ádám edzők vezették be a kosárlabdázás világába – tudtuk meg Naményi Miklóstól.

Az egyesület első embere leszögezte, utánpótlásprogramjuk nem eredményorientált, sokkal fontosabb számukra, hogy megszerettessék a sportágat a fiatalokkal. Ennek ellenére sem kerülték el a sikerek a veszprémi kosaras növendékeket, akik a regionális és az országos bajnokságokban is szép helyezéseket értek el.

A „hátország” legjobbjait külön is elismerték: a korosztályos legjobbak mellett a legtöbbet fejlődött játékosok is oklevelet vehettek át. Ezt követően pedig a felnőtt gárdát szólították a Vetési gimnázium parkettjére. Az élvonalbeli feljutásról lemaradó, ezüstérmes csapatot vastaps fogadta. A legértékesebb játékos címet Nebojsa Pavlovic kapta, a legjobb fiatalnak járó elismerés pedig Kálló Nándorhoz került.

Az idény végén visszavonuló Kámán Tamástól búcsút vett a klub az évzárón, ahol két új igazolást is bejelentett Naményi Miklós a nagyközönségnek. Hegedűs Gergely mellett az Óbudai Kaszásoktól érkező Lakosa Ákos is Veszprémben folytatja pályafutását.

A HOYA jövőre is a Vetési gimnázium sportcsarnokában vívja mérkőzéseit, ahol folytatódnak az infrastrukturális fejlesztések. Új parkettát és két mobillelátót kap az együttes otthona – árulta el Naményi Miklós.

A veszprémi kosárbirodalom egy része

Szó esett az előttünk álló szezon célkitűzéseiről is. – Irány az élvonal – jelentette ki Naményi, aki szerint jövő ilyenkor megkezdődhet az egyesület saját otthonának építése is. Ideális esetben két év múlva, mintegy másfél milliárd forintos beruházás révén új multifunkciós csarnokkal gazdagodhat az együttes.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 41
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 38
3. Tehetséges Fiatalok Basketball 37
4. Nyíregyháza Blue Sharks 35
5. Vasas Akadémia 34
6. PVSK-Kronosz Kiadó 32
7. MTK Törökbálint 33
8. MEAFC 33
9. Nagykőrösi Sólymok KE 30
10. Budapesti Honvéd SE 30
11. Calle Pubfood Békés 28
12. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 28
13. Bonyhádi KSE 28
14. Vásárhelyi Kosársuli 26
utolsó módosítás 2018. március 17. 11:00
tovább »