Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Tizenöt új versenyszám, teljes program vívásban

2017. június 9. 19:42 // Forrás: MTI
Tizenöt versenyszámmal bővül a 2020-as, tokiói nyári játékok programja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) vezető testületének pénteki döntése nyomán.

A végrehajtó bizottság többek között ahhoz adta hozzájárulását, hogy vívásban mindegyik szakágban legyen csapatverseny, azaz nem szorul ki két szám, mint az utóbbi olimpiákon. Az eddigi rotációs rendszer alapján Tokióban a férfi tőr és a női párbajtőr következett volna.

Eldőlt az is, hogy atlétikában a 4x400 méteres vegyesváltó, úszásban a 4x100 méteres vegyesváltó, továbbá a férfi 800 és a női 1500 méteres gyorsúszás bekerül a műsorba. Kajak-kenuban, evezésben, lövészetben, súlyemelésben, vitorlázásban, cselgáncsban és ökölvívásban úgy módosulnak a versenyszámok, illetve a létszámok, hogy a női-férfi egyensúly jobban érvényesül.

Lesz cselgáncsban és íjászatban vegyes csapatverseny, asztaliteniszben vegyespáros, triatlonban vegyesváltó, kosárlabdában programba kerül a 3x3-as változat, BMX-ben freestyle-versenyeket, pályakerékpárban pedig madisont is rendeznek.

A programbővülés ellenére 285-tel csökken a versenyzők létszáma a rióihoz képest.

Thomas Bach NOB-elnök úgy kommentálta a változásokat, hogy az új versenyszámokkal az olimpia fiatalosabb és városiasabb lesz, továbbá több nőnek jut benne szerep.

A NOB tavaly augusztusban új sportágként a gördeszkázást, a hullámlovaglást, a sportmászást, a karatét és a baseballt/softballt vette fel a 2020-as, tokiói játékok programjába.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.