Egy gól döntött, a bronzért küzdhet a Veszprém

  • Telekom Veszprém
  • 2017.06.03
  • 17:02
A Telekom Veszprém óriási csatában 27:26-ra kikapott a Paris Saint-Germain Handball együttesétől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni elődöntőjében. Vasárnap (15.15) a bronzért játszhat a Sabaté-csapat a Barcelona ellen.

Eljött a pillanat, amit minden veszprémi kézilabda-szurkoló várt az idény kezdete óta: a Bajnokok Ligája kölni elődöntőjében összecsapott az előző két kiírásban ezüstérmet szerző Telekom Veszprém és a francia bajnok sztárcsapat, a Paris Saint-Germain Handball.

Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A torna után búcsúzó Javier Sabaté ezúttal is ragaszkodott eddigi elképzelésihez, s a jobbátlövő posztján egyedül Nagy Lászlónak szavazott bizalmat. Ugyancsak kimaradt az idény végén szintén búcsúzó Gulyás Péter. Ott volt viszont a tizenhatos keretben a „perememberek” közül Blaz Blagotinsek és Chema Rodríguez.

A francia fővárosból is szép számmal érkeztek drukkerek, de természetesen a bakonyi hívek voltak túlerőben. A hírek szerint legalább háromezren érkeztek Kölnbe a királynék városából, akik már fél órával a kezdés előtt őrült szurkolásba kezdtek. A szervezők ezúttal is megadták a módját, idén is hihetetlenül látványos show előzte meg az összecsapást. A felek bemutatásakor a mieink közül Aron Palmarsson kapta a legnagyobb tapsot kieli múltjának, no meg vitathatatlan zsenialitásának köszönhetően.

Kisebb meglepetésre nem a francia Remili, hanem a horvát Stepancic kezdett a franciáknál jobbátlövőben, aki az első lövését követően betalált. Rögtön jött a válasz Sulictól, aki aztán az ellentámadásnál egy kétperces kiállítást is begyűjtött. A PSG azonban nem tudott élni az emberelőnnyel, ehelyett Marguc szerzett vezetést egy gyönyörű támadás végén. Gyorsan jött az egyenlítés is Gensheimer révén, majd Nagy bombájára ismét a német klasszis felelt (6. perc: 3:3). Omeyer kapta el előbb a fonalat a kapusok közül, két védésének köszönhetően előbb Gensheimer, majd Abalo indult, a vége mindkétszer gól lett. Nagyon kellett Marguc védése, Omeyer ugyanis szemlátomást remekelt. Hansen is megtalálta a lövő formáját, aki nagy bombával alakította 4:6-ra az állást a 12. minutumban.

Ugalde előtt két gólszerzési lehetőség is adódott, előbb azonban Omeyer védte a lövését, másodjára pedig a kapufára ejtett. Nem hibázott viszont Hansen, először vezetett hárommal a rivális. Marguc jelentette a biztos pontot a Veszprém támadójátékéban, aki ismét betalált. Mikler is hozzászólt a meccshez, bravúrral tolta ki Stepancic löketét. Támadásban Lékai váltotta Ilicet, a húzás bejött, Palmarsson lopott a távolságból (15. perc: 6:7). Nagy egalizálhatott volna, de Omeyer eszén nem lehetett túljárni, a negyven esztendős hálóőr Ilic hetesét is megfogta. Továbbra is kevés gól esett, Hansen és Abalo révén a játékrész kétharmadánál is őrizte előnyét a Párizs (23. perc: 7:9).

A Telekom védekezése jól működött, Mikler is hozta a tőle telhetőt. Leginkább a helyzetkihasználással akadtak gondok, amiben jelentős szerepe volt Omeyernek. A gallok közül Remilit állították ki először, járt mellé egy hetes is, amit Gajic értékesített Skoffal szemben. A PSG-nek alaposan meggyűlt a baja a bakonyiak hatos falával, hárommal a szünet előtt Nilsson végre egyenlíteni tudott. A vezetést viszont nem tudtuk átvenni, Omeyer ugyanis kifogott Lékain is. Igaz, Luka Karabatic gólja után már magabiztos volt a magyar válogatott irányítója. Az utolsó percben Hansen negyedszer is betalált, Sabaté időt kért, Lékai pedig újra a hálóba lőtt (11:11).

Ilic sikeres átlövésének köszönhetően veszprémi góllal kezdődött a második felvonás. Igaz, nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, Narcisse pillanatok alatt kettőt vágott. A Veszprém sem akart lemaradni, Nagy jobb alsó sarokba tartó lökete a hálóban kötött ki. Először lőhettek hetest a fehér mezesek, Gensheimer ezúttal sem rontott. Nagy a balátlövő helyéről is eredményesnek bizonyult, Mikler védése után Nilsson ismét előnyhöz juttatta az övéit (36. perc: 15:14). Jó húzásnak bizonyult Serdarusic mestertől, hogy támadásban is bevetette Nielsent, a svéd beállós ugyanis egy duplával jelentkezett. Gensheimert sem lehetett tartani, 15:17-nél időt is kért Javier Sabaté.

Marguc továbbra is remekelt, de a franciák nagyon magabiztosak voltak. Gensheimer hetesből, Hansen akcióból volt eredményes, egy szemvillanás alatt meglépett hárommal a rivális. A magyar bajnok ettől sem veszítette el tartását. Blagotinsek is feliratkozott gólszerzők közé, Alilovic kivédte Gensheimer kissé flegmán eleresztett hétméteresét, majd Marguc csökkentette egyre a különbséget (45. perc: 18:19).

A folytatásban is fej-fej mellett haladt a két gigász, Nagy, Gajic és Blagotinsek révén az utolsó tíz percre fordulva ismét utolérte ellenfelét a Veszprém (21:21). A Sabaté-csapat szívósan tapadt ellenfelére, 23:23-nál aztán megint Karabaticék kerültek előnybe: Gensheimer akcióból, Hansen a hetes vonalról zörgette meg a hálót. A végjátékra visszatért Mikler, Blagotinsek a kapu fölé ejtett ziccerben, Nagy viszont nagy gólt vágott (55. perc: 24:25). Remili és Gajic pengeváltása után Mikler megfogta Hansen hetesét, amivel egy csapásra talpra ugrasztotta a veszprémi drukkereket. Nikola Karabatic sajnos a legrosszabbkor szólt hozzá az összecsapáshoz (58. perc: 25:27). Nagy ragadta meg az utolsó esélyt, s hatodszor is bevágta a játékszert. Mikler megtette a magáét, megint hárított. A Veszprém – kapusát lehozva – hét a hat ellen is támadhatott, de nem sikerült betalálni.

A Párizs jutott be a vasárnapi (18.00) fináléba, ahol a Barcelonát egy góllal legyőző Vardar Szokpjéval találkozik majd. A Veszprém és a Barca 15.15-től játszik majd a bronzért.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, elődöntő:
Telekom Veszprém–Paris Saint-Germain Handball 26:27 (11:11)
Köln, 20 ezer néző. Vezette: Nikolov, Nacsevszki (macedónok).
Veszprém: Mikler – Marguc 5, Sulic 1, Nagy L. 6, Schuch, Terzic, Ugalde. Csere: Alilovic (kapus), Ilic 1, Palmarsson 1, Blagotinsek 2, Lékai 3, Nilsson 2, Gajic 5 (5), Rodriguez, Iváncsik G. Vezetőedző: Javier Sabaté.
PSG: Omeyer – Abalo 2, Stepancic 1, L. Karabatic 1, N. Karabatic 1, M. Hansen 7, Gensheimer 7 (3). Csere: Skof (kapus), Mollgaard, Narcisse 3, Remili 3, Nielsen 2, Konkoud. Vezetőedző: Zvonimir Serdarusic.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 6/5, ill. 6/4.

A másik elődöntőben:​
Vardar Szkopje–FC Barcelona Lassa 26:25 (13:12)

A Veszprém–PSG találkozót következő nyilatkozatokat ITT olvashatja.

Tabellák
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 18
2. SG Flensburg-Handewitt 14
3. Telekom Veszprém 13
4. THW Kiel 11
5. Kielce 8
6. Meskov Breszt 7
7. RK Celje 5
8. Aalborg Handbold 4
utolsó módosítás 2017. december 02. 21:03
tovább »
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 28
2. MOL-Pick Szeged 24
3. Grundfos Tatabánya KC 22
4. Balatonfüredi KSE 22
5. Eger SBS Eszterházy 15
6. Sport36-Komló 14
7. Dabas KC VSE 14
8. CYEB Budakalász 13
9. Csurgói KK 12
10. Ceglédi KKSE 9
11. B.Braun Gyöngyös 8
12. Orosházi FKSE- LINAMAR 6
13. Váci KSE 6
14. Ferencvárosi TC 5
utolsó módosítás tegnap 21:29
tovább »