Feladni?! Azt már nem…

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2017.05.30
  • 19:24
  • veszpremkosar.hu
A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém az évadban már többször megmutatta, hogy idegenben is képes remek műsorra, kosárlabdázóinknak a döntő második derbijén, június 3-án (szombat, 17 óra) minden eddiginél többet kell prezentálniuk az egy–nullára vezető Debreceni EAC otthonában.

A másodosztályú bajnokság első aranyrangadóján lépéshátrányba kerültek a mieink, miután a Vetési gimnáziumban rögtön elvesztették a pályaelőnyüket (71-92). Mint utóbb kiderült, az egy mérkőzésre „elmeszelt” Körtélyesi Gergely hiánya nagy érvágásnak bizonyult, de a taktikusabb, minden negyedet megnyert ellenfél nem csak emiatt aratott mifelénk magabiztos győzelmet. A lélektanilag fontos nyitó találkozón a bakonyiak nehezen kezelték a fináléval járó pszichés nyomást, a téttel, a feljutás reményével kapcsolatos feszültség okán idegesnek tűntek. A pontok helyett a személyi hibákat gyűjtögették, majd a szűk rotáció számlájára írható, hogy viszonylag hamar kiütköztek rajtuk a fáradtság jelei. Miközben – sok dobást rontva – végig az eredmény után futottak, főként Nebojsa Pavlovic tolta a képzeletbeli szekerüket. A több nyerőemberrel rendelkezett és kollektívabban pattogtatott DEAC rendre megtalálta az üres helyzeteket, a letámadásaikkal pedig megzavarták a megnyugodni képtelen hazaiakat. A jobb kondícióval bírt és dominált vetélytárs spílerei jobban elosztották egymás között a terheket. – A veszprémiek szerkezet nélküliek, náluk a posztok nem válnak külön, ezért nehéz velük szemben játszani – hangsúlyozták a debreceniek a lefújást követően.

Debrecenben küzdenek tovább a bajnoki álmokért a kosarasok

– A múlt héten sok volt a megingásunk, nem igazán ültek a külső és a belső dobásaink, míg a feltámadásainkat csírájában elfojtotta a keleti-első. A záró felvonás elején ugyan megráztuk magunkat, aztán megint elkezdtünk kapkodni és rossz döntéseket hoztunk. A hajrában nem tudtuk megtartani a védekezésbeli stabilitásunkat, sajnos szétestünk – vallották be a HOYA-mezesek, akik gyorsan faultproblémákkal szembesültek a két győzelemig tartó fináléban.

– Az első meccsen hol kapkodva, hol pedig bátortalanul játszottunk és nem volt meg bennünk a diadalhoz szükséges hit – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – Elsősorban magunknak köszönhetjük, hogy így alakult az első csata, de nem szabad siránkoznunk, el kell felejtenünk az akkor történteket. Vagy ha mégsem, akkor tanulnunk kell a „főhadiszállásunkon” elkövetett baklövéseinkből. El kell ismernünk: akadtak gondjaink, gyakran rossz döntéseket hoztunk, így a védő- és támadójátékunkba is sok hiba csúszott. Szerencsére Körtélyesi hétvégén visszatér közénk, vele más lesz a csapatunk, amelynek minden bizonnyal bővül a repertoárja. A folytatásig sok mindenben kell javulnunk, ám hiszem, hogy képesek vagyunk jobb játékra és a párharc még nincs lefutva. A múltkorinál agresszívebb védekezésre lesz szükségünk – amivel hibázásra késztethetjük őket – és fontos, hogy ne kapjunk könnyű kosarakat. A gyorsindításaikat úgy akadályozhatjuk meg, hogy nem engedünk nekik sok eladott labdát. Ám még egyszer, a leglényegesebb, hogy higgyünk magunkban és a győzelemben.

A vetélytársnak biztosan erőt és önbizalmat adott az első diadal, igaz, eddig is inkább ők voltak a favoritok, ők akarták rövidre zárni a dolgokat. Most már tényleg rajtuk van a nagyobb nyomás. Persze Kámán Tamásékat senkinek sem szabad leírni. Hiszen a Debrecen felé tartó autóbuszra mindnyájan úgy, annak szellemében szállnak fel, hogy az idei döntő három felvonásos lesz…

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 41
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 38
3. Tehetséges Fiatalok Basketball 37
4. Nyíregyháza Blue Sharks 36
5. Vasas Akadémia 34
6. PVSK-Kronosz Kiadó 32
7. MTK Törökbálint 33
8. MEAFC 33
9. Nagykőrösi Sólymok KE 32
10. Budapesti Honvéd SE 31
11. Calle Pubfood Békés 28
12. Vásárhelyi Kosársuli 28
13. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 28
14. Bonyhádi KSE 28
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:22
tovább »