Távol kerültek a dobogótól

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2017.05.29
  • 21:25
Derekasan küzdött, de nem szerzett pontot a Dunaferr vendégeként a veszprémi futsalcsapat az NB I felsőházi rájátszásának hétfői meccsén.

Véghajrájukhoz érkeztek a küzdelmek az első osztályú futsal-bajnokság 1-6. helyért zajló rájátszásában. A bajnoki cím sorsa már korábban eldőlt: a címvédő Rába ETO-t idén sem lehetett letaszítani a trónról.

A dobogós helyezésekért azonban továbbra is nagy a tülekedés. A hétfői játéknapon a második helyezett Dunaferr a negyedik pozíciót elfoglaló Veszprémet fogadta. A tétnek megfelelően nagy iramban kezdődött a találkozó. Fekete már a 4. percben vezetéshez juttatta az övéit. Tatai egyenlíthetett volna, ám a kapufa kibabrált vele.

Most sem sikerült legyőzni a Dunaferrt (archív fotó)

A folytatásban is nagy küzdelem és sok helyzet jellemezte a játékot, gólt azonban ismét csak a hazaiak szereztek: öttel a szünet előtt Horváth duplázta meg a különbséget. Igaz, a bakonyiak ekkor sem adták fel, Finta szépített még a szünet előtt.

A Madarász-csapat a második felvonásban is mindent elkövetett az egyenlítés érdekében, az exveszprémi Reveland azonban megakadályozta ezt. A mieink sorsát végül Hosszú pecsételte meg a 28. percben. Több gól ugyanis már nem esett, a Veszprém így vesztesen hagyta el a játékteret.

A játéknap másik meccsén a Berettyóújfalu 3-2-re nyert az Aramis vendégeként, így két fordulóval a végelszámolás előtt hat pontra növelte előnyét az 1. FCV előtt. A veszprémiek idénybeli utolsó hazai meccsükön éppen a Berettyót fogadják pénteken (18.30).

Futsal NB I, rájátszás az 1-6. helyért, 8. forduló:
Dunaferr Renaplin FC–1. FC Veszprém 3-1 (2-1)
Dunaújváros, Városi Sportcsarnok. Vezette: Deme (Juhász, Tihanyi).
Dunaújváros: Reveland – Horváth N., Németh P., Klacsák, Fekete. Csere: Rigó (kapus), Schrancz, Fridrich, Németh T., Gorjánácz, Varga Cs., Csányi, Józsa, Hosszú. Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Gulyás, Boromisza G., Bognár P. Csere: Sárdi (kapus), Hoffer, Erdősi, Petróczi, Tar, Püspök, Finta. Vezetőedző: Madarász János.
Gólszerzők: Fekete (4.), Horváth N. (15.), Hosszú (28.), ill. Finta (17.).

Tabella
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 24
2. Dunaferr 19
3. Swietelsky Haladás VSE 18
4. Rába ETO Győr 17
5. 1. FC Veszprém 15
6. Nyírgyulaj KSE 12
7. Ferencvárosi TC 11
8. Aramis SE 9
9. Debreceni Egyetemi AC 9
10. Bőny 4
utolsó módosítás 2017. december 15. 15:05
tovább »