Távol kerültek a dobogótól

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2017.05.29
  • 21:25
Derekasan küzdött, de nem szerzett pontot a Dunaferr vendégeként a veszprémi futsalcsapat az NB I felsőházi rájátszásának hétfői meccsén.

Véghajrájukhoz érkeztek a küzdelmek az első osztályú futsal-bajnokság 1-6. helyért zajló rájátszásában. A bajnoki cím sorsa már korábban eldőlt: a címvédő Rába ETO-t idén sem lehetett letaszítani a trónról.

A dobogós helyezésekért azonban továbbra is nagy a tülekedés. A hétfői játéknapon a második helyezett Dunaferr a negyedik pozíciót elfoglaló Veszprémet fogadta. A tétnek megfelelően nagy iramban kezdődött a találkozó. Fekete már a 4. percben vezetéshez juttatta az övéit. Tatai egyenlíthetett volna, ám a kapufa kibabrált vele.

Most sem sikerült legyőzni a Dunaferrt (archív fotó)

A folytatásban is nagy küzdelem és sok helyzet jellemezte a játékot, gólt azonban ismét csak a hazaiak szereztek: öttel a szünet előtt Horváth duplázta meg a különbséget. Igaz, a bakonyiak ekkor sem adták fel, Finta szépített még a szünet előtt.

A Madarász-csapat a második felvonásban is mindent elkövetett az egyenlítés érdekében, az exveszprémi Reveland azonban megakadályozta ezt. A mieink sorsát végül Hosszú pecsételte meg a 28. percben. Több gól ugyanis már nem esett, a Veszprém így vesztesen hagyta el a játékteret.

A játéknap másik meccsén a Berettyóújfalu 3-2-re nyert az Aramis vendégeként, így két fordulóval a végelszámolás előtt hat pontra növelte előnyét az 1. FCV előtt. A veszprémiek idénybeli utolsó hazai meccsükön éppen a Berettyót fogadják pénteken (18.30).

Futsal NB I, rájátszás az 1-6. helyért, 8. forduló:
Dunaferr Renaplin FC–1. FC Veszprém 3-1 (2-1)
Dunaújváros, Városi Sportcsarnok. Vezette: Deme (Juhász, Tihanyi).
Dunaújváros: Reveland – Horváth N., Németh P., Klacsák, Fekete. Csere: Rigó (kapus), Schrancz, Fridrich, Németh T., Gorjánácz, Varga Cs., Csányi, Józsa, Hosszú. Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Gulyás, Boromisza G., Bognár P. Csere: Sárdi (kapus), Hoffer, Erdősi, Petróczi, Tar, Püspök, Finta. Vezetőedző: Madarász János.
Gólszerzők: Fekete (4.), Horváth N. (15.), Hosszú (28.), ill. Finta (17.).

Tabella
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 6
2. Nyírgyulaj KSE 6
3. 1. FC Veszprém 6
4. Swietelsky Haladás VSE 6
5. Rába ETO Győr 3
6. Dunaferr 3
7. Ferencvárosi TC 3
8. Bőny 0
9. Debreceni Egyetemi AC 0
10. Aramis SE 0
utolsó módosítás tegnap 21:57
tovább »