Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

A címvédő Jug legyőzésével a Szolnoké a BL-trófea

2017. május 27. 18:14 // Forrás: MTI
A Szolnoki Dózsa-Közgép csapata nyerte a férfi vízilabda Bajnokok Ligáját, mivel a budapesti hatos döntő szombati fináléjában 10-5-re legyőzte a címvédő horvát Jug Dubrovnik együttesét a Duna Arénában.

Eredmény, döntő:
Szolnoki Dózsa-Közgép - Jug Dubrovnik 10-5 (1-2, 5-2, 2-1, 2-0)
gólszerzők: Prlainovic, Aleksic 3-3, Vámos 2, Gocic, Kis Gá. illetve Markovic 2, Jokovic, Loncar, Macan

Bár az első ráúszást a Jug nyerte, mégis a szolnokiak harcoltak ki előnyt második támadásukból Prlainovic löketével, majd a címvédő Markovic találatával egyenlített. Kis Gábor harcolt ki kiállítást, ám Varga Dénes ígéretes lövése a felsőlécen csattant, míg a horvát együttesnek két pattintott próbálkozása kerülte el Nagy Viktor kapuját. A vártnak megfelelően mindkét fél rendkívül keményen védekezett, a "reteszt" végül fél perccel a nyitó játékrész vége előtt Jokovic törte fel a Jug Dubrovnik részéről.

MTI Fotó: Kovács AttilaMTI Fotó: Kovács Attila

A második nyolc perc elején Loncar saját kipattanóját pöckölte kapuba emberelőnyben (1-3), majd Prlainovic parádés passza után vágta a kapuba a labdát az üresen maradt Aleksic. Varga Dénes kiállítása után Nagy mutatott be bravúrt, a túloldalon pedig Aleksic használta ki az emberelőnyt, egyenlített a magyar bajnok (3-3). A horvátok Macan kapufáról becsorgó lövésével vették vissza az előnyt, míg a túloldalon a Kis Gábor által kiharcolt ötméterest Pralinovic magabiztosan értékesítette. Vámos bombájával 1-0 után 5-4-nél vezetett újra a Szolnok, amelyben Nagy mutatott be újabb bravúrt - immár a rá jellemző eksztázisban védve. A hátsó stabilitás mellett elöl is eredményesen játszott Cseh Sándor legénysége, és Vámos is feliratkozott a kétgólosok közé, míg Nagy hárítása után a közönség egy része már a világbajnok kapus éltetésébe fogott.

A nagyszünet után a kapus remek tempójú kiúszással akadályozott meg egy gyors horvát kontrát, Pralinovic pedig újabb ötöst váltott gólra. Nagy 56 százalékosra javította védési mutatóját - Bijac neve mellett 13 állt ekkor. Az üresen maradt Markovic egy lecsorgó labdát kihasználva kozmetikázott az eredményen, majd Aleksic egy szemfüles szabaddobással állította vissza a háromgólos szolnoki fórt (8-5).

A záró felvonásnak az eddigieknél is határozottabb védekezéssel vágott neki a Jug, az első támadásnál a kapu közelébe sem engedte a Szolnokot, ám Nagy Viktor a helyén volt, így a horvát csapat nem tudott faragni hátrányán a fordulás után. Gocic precíz emberelőnyös löketét követően újra "felrobbant" a Duna Aréna, hiszen már négyre növelte az előnyt a legutóbb bronzérmes magyar együttes. A címvédő a negyed közepén kezdett hitehagyottá válni, miután ekkorra több mint hét perce nem vette be az önkívületi állapotban védő Nagy kapuját, aki a vizet csapkodva hergelte az amúgy is lelkes nézősereget. Kis Gábor a hajrában ötméterest értékesített, míg a címvédő az utolsó négy percben sem talált be. Így a Szolnok magyar győzelemmel avatta fel a Duna Arénát.

MTI Fotó: Kovács AttilaMTI Fotó: Kovács Attila

Korábban - a 3. helyért:
Pro Recco - ZF-Eger 15-6 (3-1, 4-1, 3-2, 5-2)

Pénteken játszották:

elődöntő:
Szolnoki Dózsa-Közgép - ZF-Eger 7-5 (1-2, 2-0, 2-1, 2-2)
Jug Dubrovnik (horvát)-Pro Recco (olasz) 10-9 (4-2, 2-2, 3-4, 1-1)

az 5. helyért:
Brescia (olasz)-Olympiakosz (görög) 8-5 (2-2, 3-0, 1-1, 2-2)

Csütörtökön játszották:

az elődöntőbe jutásért:
ZF-Eger - Brescia (olasz) 6-4 (2-2, 1-1, 1-1, 2-0)
Jug Dubrovnik (horvát)-Olympiakosz 11-8 (3-1, 4-1, 3-5, 1-1)

A hatos döntő végeredménye:
1. Szolnoki Dózsa-Közgép
2. Jug Dubrovnik
3. Pro Recco
4. ZF-Eger
5. Brescia
6. Olympiakosz

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.