Tatai mesternégyesével előzött az 1. FCV

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2017.05.22
  • 20:36
Két piros lap, tíz gól – a veszprémi futsalcsapat nagy csatában múlta felül az Aramis együttesét az NB I felsőházi rájátszásában. Bajnok lett a Győr.

A futsal élvonal 1-6. helyért zajló rájátszásának hetedik fordulójában a negyedik helyezett Aramishoz látogatott az ötödik Veszprém. Ellentmondást nem tűrve kezdtek a bakonyiak, Tatai, Bognár Péter és Gulyás találatainak köszönhetően a 7. percben már 0-3 állt az eredményjelzőn. Igaz, Sámson révén azonnal szépített a budaörsiek, majd Pál is betalált a 12. percben. S ezzel még nem volt vége a hazai rohamoknak, öttel a szünet előtt ugyanis Bognár Bence egalizálni tudott. Noha Boromisza Dánielt a 18. percben kiállították, több gól már nem esett a játékrészben, így 3-3-nál vonulhattak pihenőre a felek.

Tatai négyet vágott (archív fotó)

A második felvonást is a mieink kezdték jobban, Tatai hat perc alatt kétszer is beköszönt. Fél óra elteltével Roni kapott piros lapot, a vendégek azonban nem tudtak élni az emberelőnnyel. A hajrához közeledve öt a négy elleni játékra váltott az Aramis, aminek meg is lett az eredménye: két perccel a vég előtt Pál szépített (4-5). A hazaiak beszorították saját kapuja elő a Veszprémet, amely azonban hősiesen védekezett. Sőt, egy gyors kontra végén Tatai bevitte a mindent eldöntő találatot. Győzelmének köszönhetően az 1. FCV feljött a tabella negyedik helyére, s megőrizte esélyét a dobogós helyezésre.

A játéknap másik meccsén a címvédő Rába ETO 2-1-re nyert a második helyen álló Dunaújváros vendéglátójaként, így három fordulóval a végelszámolás előtt tíz pontra növelte előnyét az élén, vagyis megszerezte a bajnoki címet.

Madarász János együttese egy hét múlva éppen a Dunaújvároshoz látogat.

Futsal NB I, rájátszás az 1-6. helyért, 7. forduló:
Aramis SE–1. FC Veszprém 4-6 (3-3)
Budaörs, vezette: Szilágyi (Veres, Takács).
Aramis: Boldizsár – Sámson, Szeghy, Pál, Boznánszky. Csere: Hegedűs (kapus), Büki, Héger, Roni, Bognár B., Gál, Cseri, Csopaki, Mányi. Vezetőedző: Frank Tamás.
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Gulyás, Boromisza G., Boromisza D. Csere: Spandler (kapus), Hoffer, Erdősi, Petróczi, Tar, Püspök, Bognár P. Vezetőedző: Madarász János.
Gólszerzők: Tatai (4., 21., 26., 40.), Bognár P. (6.), Gulyás (7.), ill. Sámson (7.), Pál (12., 38.), Bognár B. (15.).
Piros lap: Roni (30.), ill. Boromisza D. (18.)

Tabella
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 24
2. Dunaferr 19
3. Swietelsky Haladás VSE 18
4. Rába ETO Győr 17
5. 1. FC Veszprém 15
6. Nyírgyulaj KSE 12
7. Ferencvárosi TC 11
8. Aramis SE 9
9. Debreceni Egyetemi AC 9
10. Bőny 4
utolsó módosítás 2017. december 15. 15:05
tovább »