Parádésan hajrázott a futsalcsapat

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2017.05.15
  • 21:46
A Veszprém 0-5-ről felállva szorongatta a címvédő ETO-t, amely végül 8-5-ra nyert a felsőházi rájátszás hétfői meccsén.

A hazai mezőny legjobbját, a légiósokkal teletűzdelt, címvédő és a jelenlegi kiírást is magabiztosan vezető Rába ETO-t fogadta a veszprémi futsalcsapat az NB I felsőházi rájátszásában hétfő este. A negyedik helyen álló, a dobogótól négy pontra lévő bakonyiak tehát embert próbáló feladat várt, amit tovább nehezített, hogy Hoffer Levente, Füzy Zsolt és Fehér Krisztián sérülés, Bognár Péter pedig eltiltás miatt nem szerepelhetett a rangadón.

Az összecsapást fokozott készültség előzte meg. Ennek oka, hogy a győri „odavágón” brutális támadás érte a veszprémi drukkereket. A rend őreinek azonban nem akadt dolguk, a hazai „B-közép” ugyanis csak azzal foglalkozott, hogy minél nagyobb hangerővel buzdítsa a kedvenceket. Igaz, nem is tudtak volna kivel összetűzni, hiszen a Rába-partjáról nem érkeztek szurkolók a Március 15. utcai csarnokba.

Alig húsz másodpercet kellett várni az első győri lehetőségre, Schmidmajer bravúrral védte Constantino löketét. Megvolt a helyzet a túloldalon is: Boromisza Gábor lövésének Tóth állta útját. Azonnal kontrázott az ETO, Seidler pedig már nem hibázott. Folytatódott a rémálom, Davide csapott le az újabb eladott labdára, majd a sprint végén higgadtan a jobb alsóba lőtt (2. perc: 0-2).

Gyorsan megszerzett előnye birtokában némileg visszavett a tempóból az éllovas, amely több magyar fiatalját is csatasorba állította. Így is a kisalföldiek irányították a játékszert, de már kiegyenlítettebb játék zajlott. A játékrész derekánál Tatai végezhetett el szabadrúgást tíz méterről. A gólvágó kiválóan tálalt a bal oldalon helyezkedő Boromisza Gábor elé, aki azonban mellé, fölé durrantott.

Öt a négy elleni játékra váltott az 1. FCV, de így sem sikerült szépítenie. A 13. percben újabb szabadrúgást lőhettek a mieink. Tóthoz került a játékszer, amit mértani pontossággal dobott Harnischhoz. A rutinos játékos pedig tovább növelte a különbséget. A hajrához közeledve előbb Boromisza Dániel, majd Tar előtt adódott gólszerzési lehetőség, de egyikük sem tudott élni vele. Nem úgy a másik kapunál Drahovsky, aki az utolsó percben, szögletet követően állította be a 0-4-es félidei állást.

A második felvonás úgy kezdődött, ahogyan az első, gyors győri góllal: Constantino zörgette meg a hálót rögtön az első percben (0-5). A folytatás viszont egészen másként alakult. Tart ugyanis felrúgták a hatoson belül. Büntető következett, Finta pedig a kapu közepébe bombázott.

A folytatásban is derekasan küzdött a Veszprém, amely többször is megpróbálkozott az emberelőnyös játékkal. Gólt azonban ismét az ETO szerzett, méghozzá Drahovsky révén. Ekkor újra megvillant a házigazda, Tar labdaszerzését követően Püspök volt eredményes (2-6).

A Madarász-csapat bátran futsalozott, amivel szemlátomást sikerült meglepni a riválist. Öttel a vége előtt Harnisch mattolta a csereként beálló Spandlert. Gyorsan jött azonban a válasz: Püspök gyönyörű kapáslövést „ragasztott” Tóth hálójába. A házigazda – közönsége nagyszerű buzdítását élvezve – még nagyobb elánnál támadott, ami sikerre is vezetett. Tóth kétszer is nagyot védett, harmadjára azonban már tehetetlennek bizonyult, Constantino öngóljával háromra olvadt a különbség.

Marcos Angulo magához is rendelte az övéit, de ezzel sem sikerült kizökkenteni a mieinket. Másfél perc volt már csak hátra, amikor Tatai távoli bombája is beakadt (5-7). Többre azonban már nem volt idő. Ráadásul Finta piros lapot kapott kezezésért, a Győr pedig kihasználta az emberelőnyt. Seidler állította be az 5-8-as végeredményt. A bakonyiak küzdőszellemét vastaps jutalmazta.

Futsal NB I, rájátszás az 1-6. helyért, 6. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–Rába ETO 5-8 (0-4)
Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Zimonyi (Deme, Janitz).
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Tar, Boromisza G., Boromisza D. Csere: Spandler (kapus), Erdősi, Petróczi, Gulyás, Püspök, Finta. Vezetőedző: Madarász János:
ETO: Tóth Gy. – Davide, Constantino, Juanra, Seidler. Csere: Matkovics (kapus), Papp, Gémesi, Harnisch, Vas, Sáhó, Drahovsky, Bognár B., Tama. Vezetőedző: Marcos Angulo.
Gólszerzők: Finta (22.), Püspök (28., 36.), Constantino (37. – öngól), Tatai (39.) ill. Seidler (1., 40.), Davide (2.), Harnisch (13., 35.), Drahovsky (20., 24.), Constantino (21).

Edzői értékelés

Madarász János: – Azt ígértem a találkozó előtt, hogy oroszlánként fogunk küzdeni, s ezt meg is tettük. Az első játékrész miatt kissé bosszús vagyok, hiszen három olyan gólt kaptunk, amelyért nem szenvedett meg az ellenfelünk. A második félidőben kijött a két csapat közötti minőségi különbség is, de ezt hatalmas szívvel tudtuk kompenzálni. Büszke vagyok arra, hogy a fiúk el tudták bizonytalanítani az ETO-t. Fel kell emelni a fejeket, hiszen erre a teljesítményre lehet építeni. Ha így játszunk a hátralévő négy meccsünkön, abból szép dolog sülhet ki.

Marcos Angulo: – Úgy tűnt, hogy könnyű lesz számunkra a mérkőzés, ezért a fiatal játékosaimnak is lehetőséget adtam. A Veszprém azonban ismét bizonyította, hogy sosem adja fel. Csak gratulálni tudok nekik.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 15
2. Swietelsky Haladás VSE 13
3. 1. FC Veszprém 6
4. Aramis SE 5
5. Bőny 1
utolsó módosítás 2018. április 16. 21:59
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »