Madarász: Oroszlánként fogunk küzdeni az ETO ellen!

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2017.05.13
  • 18:36
Az 1. Futsal Club Veszprém még nem mondott le dobogóról, hétfőn (18.30) a honi mezőny legjobbja, a Rába ETO érkezik a bakonyi megyeszékhelyre.

Két vereség után ismét nyerni tudott a futsal NB I felsőházi rájátszásában a Veszprém, amely a hét elején a Haladás együttesét múlta felül (5-4) izgalmas körülmények között. Fél távnál a tabella negyedik helyén áll az együttes, négy pontra lemaradva a már dobogós Berettyóújfalutól.

– Az volt az érzésem a pad mellett, hogy a fiúk átérezték a nehézségeinket, s „megfogták egymás kezét”. Kiváló érzés volt a csapat edzőjének lenni, büszke vagyok a társaságra, amely remekül edz. Úgy tűnik, ismét rátaláltunk a helyes útra – húzta alá Madarász János vezetőedző.

Újabb hazai ütközet vár Boromiszáékra

A bakonyikra újabb hazai ütközet vár: hétfőn (18.30) a címvédő, a zajló kiírást ötpontos előnnyel vezető Rába ETO látogat a Március 15. utcai csarnokba.

– Nagyon képzett játékosok alkotják az ETO-t, amely támadásban és védekezésben is erős. Negyven percen keresztül nyomás alá helyezik az ellenfeleiket. Hogy mi lehet az esélyünk ellenük? Amikor betolnak minket a kapunk elé, üres terület nyílhat meg a hátuk mögött. Ebben a helyzetben minél gyorsabban a kapujuk elé kell kerülünk, s lehetőség szerint minél jobban kihasználni a lehetőségeinket – beszélt a várakozásairól a szakember.

Kérdés, hogy kikre számíthat Madarász mester a Győr ellen. A legutóbbi találkozót Hoffer Levente, Finta Péter, Fehér Krisztián és Füzy Zsolt is kihagyta sérülés miatt. Jelen pillanatban azonban még nem lehet tudni, hogy a felsoroltak közül ki épülhet fel hétfőre. Az ugyanakkor biztos, hogy Boromisza Gábor a Szombathely ellen letöltötte eltiltását, így visszatérhet. Bognár Péter viszont „besárgult”, így ő nem játszhat a kisaföldiek ellen.

– Jelenleg nem túl jók a kilátásaink, de bízunk benne, hogy hétfőig még bővülhet a keretünk. Természetesen jobb lenne, ha tudnám forgatni a csapatot, hiszen minél kevesebben vagyunk, annál inkább meg van kötve a kezem. Egyet azonban biztosan meg tudok ígérni: menni fogunk előre, oroszlánként fogunk küzdeni, hiszen nincs veszteni valónk. Ha mindent kihozunk magunkból, a közönségünk biztosan jól fog szórakozni. A dobogóról továbbra sem mondtunk le. Ehhez hoznunk kell a meccseinket, de már nem a saját kezünkben van a sorsunk. Most azonban nem a tabellával foglalkozunk, hanem azzal, hogy az előttünk álló meccsen a lehető legjobbunkat nyújtsuk.

Tabellák
Férfi futsal NB I 2016/17, felsőházi rájátszás
1. Rába ETO 35
2. Dunaferr DUE Renaplin FC 22
3. MVFC-Berettyóújfalu 21
4. 1. FC Veszprém 12
5. Aramis SE 11
6. Swietelesky-Haladás 8
utolsó módosítás 2017. június 07. 12:06
tovább »
Futsal NB I, 2016/17 alapszakasz
1. Rába ETO 51
2. Dunaferr DUE Renaplin FC 36
3. MVFC-Berettyóújfalu 31
4. 1. FC Veszprém 27
5. Aramis SE 27
6. Swietelesky-Haladás 26
7. Nyírgyulaj KSE 23
8. Göcsej SK 19
9. FTC Futsal 13
10. Bőny 3
utolsó módosítás 2017. március 13. 22:02
tovább »