Bienerth Gusztáv: a legkorszerűbbek közé tartozhat az új veszprémi uszoda

  • úszás
  • 2017.05.12
  • 09:22
  • vehir.hu - Gesztesi Ákos
Az új veszprémi uszoda építése 2018-ban kezdődhet el. Ha elkészül, itt rendezik meg az országos bajnokságot is. A jelenlegi uszoda és a Báthory iskola medencéjét felújítják-hangzott el az úszószövetség elnökének csütörtöki látogatásán.

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke országjárásának csütörtöki állomásán egyeztetett Porga Gyula polgármesterrel és Ötvös Tamással, a Veszprémi Úszó Klub elnökével. Az aktuális körülmények felmérése után sajtótájékoztatót tartottak.

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke

Természetesen szóba került a jövőben építendő új városi uszoda, mellyel kapcsolatban Bienerth elmondta: megvan a szándék, a forrás, az akarat és az a szakmai bázis, amire építeni lehet. A Magyar Úszó Szövetség mindent tudást és támogatást megad a tervezés, a kivitelezés és a jövőbeni működtetés során is.

„Mindannyiunk közös érdeke, hogy valóban minden gyerek tanuljon meg úszni, minden gyerek legyen a mozgás iránt nyitott, legyen egészséges, és sajátítsa el ezt az alapsportágat, melynek jövőbeni reménységei esetleg már itt készülnek”- mondta, majd a megtekintett tervekről szólva kiemelte, hogy a világ legkorszerűbb úszókoncepciója szerint épül meg az új létesítmény, mellyel 40-50 évre előre terveznek. Megnyugtatónak nevezte, hogy minden olyan szempontot tartalmaz a terv, ami az úszás és a vízilabdasport igényeit kielégíti. Úgy fogalmazott, hogy megnyugodva távozik Veszprémből, hisz jó kezekben van a koncepció.

Porga Gyula az új uszodáról szólva elmondta: a kész tervek már a kormány előtt vannak, rövidesen megszülethet a döntést, amely után elkezdődhet a konkrét kivitelezés. A polgármester 2018 év elejére tette az első kapavágások lehetséges időpontját. Hozzátette: az úszószövetséggel megállapodtak abban, hogy az új létesítmény megépítése mellett napirenden tartják a Március 15. utcai uszoda és a Báthory iskola tanmedencéjének felújítását is. „Az új beruházás nem fogja kiváltani a meglévő vízfelületeket”- nyomatékosította, majd a részletekről szólva hangsúlyozta, hogy az új létesítményben egy 50 méteres, 10 pályás,- és egy 33 méteres medence, valamint egy tanmedence épül majd.

Porga Gyula, Ötvös Tamás és Bierneth Gusztáv

Ötvös Tamás, a Veszprémi Úszó Klub elnöke reményét fejezte ki, hogy sportolóik minél hamarabb az új uszodában készülhetnek. Céljai közt szerepel, hogy Veszprémben egy olyan úszóbázis jöjjön létre, ahol a korosztályok fejlesztése mellett kibővített profillal tudnak majd működni, és olyan úszókat neveljenek ki, akik hosszútávon Magyarország hírnevét öregbíthetik.