Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Országos bajnok a Simonyi csapata!

2017. május 10. 20:29
Nem talált legyőzőre a veszprémi Simonyi iskola III-IV. korcsoportos együttese a diákolimpia leány torna „A” kategória csapatverseny országos döntőjében.

Május 6-7-én a fővárosi Tornacsarnok adott otthont az „A” kategóriás torna diákolimpia országos fináléjának, ahol az utóbbi évek legnépesebb mezőnye gyűlt össze. A veszprémi Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola küldöttsége három korcsoportban is megmérette magát.

Molnár Dorka, Garai Zara, Kugler Hanna, Tamás Liza, Kovács Luca és Pálfi Leila - Fotók: Simonyi iskolaMolnár Dorka, Garai Zara, Kugler Hanna, Tamás Liza, Kovács Luca és Pálfi Leila - Fotók: Simonyi iskola

A program az I. korcsoportosok viadalával kezdődött, ahol tizenhét csapat gyakorlatait nézték végig a pontozóbírók. A simonyisok – Molnár Dorka, Garai Zara, Kugler Hanna, Tamás Liza, Kovács Luca és Pálfi Leila – talajon kezdtek, majd ugráson folytatták. Ügyesen és szépen mutatták be gyakorlataikat, a délutáni eredményhirdetésen boldogan vették át bronzérmeiket. Kugler Hanna egyéni összetettben a kereken száz induló közül a harmadik helyen végzett.

Nagyon erős mezőny gyűlt össze a II. korcsoportos mezőnyben, ahova tizenegy alakulat nevezett. A Borzas Liána, Schreyer Virág, Vörös Virág, Barabás Szilvia, Fejér Bernadett, Bozsó-Büki Alina összeállítású veszprémi csapat a hatodik helyen zárt.

Borzas Liána, Schreyer Virág, Vörös Virág, Barabás Szilvia, Fejér Bernadett és Bozsó-Büki AlinaBorzas Liána, Schreyer Virág, Vörös Virág, Barabás Szilvia, Fejér Bernadett és Bozsó-Büki Alina

A legidősebbek, a III-IV. korcsoport tornászai magabiztos, kidolgozott gyakorlataikkal hiba nélkül szerepeltek. A Máté Lea, Kupcsik Csenge, Jónás Alíz, Mészáros Sára, Gesztesi Lili nevével fémjelzett alakulat így a dobogó legfelső fokára állhatott.

Máté Lea, Kupcsik Csenge, Jónás Alíz, Mészáros Sára és Gesztesi LiliMáté Lea, Kupcsik Csenge, Jónás Alíz, Mészáros Sára és Gesztesi Lili

A vasárnapi egyéni összetett 31 fős mezőnyében szabadon választott gyakorlatait mutatta be a Simonyi négy tornásza. A magas színvonalú seregszemlén Gesztesi Lili a 12., Kupcsik Csenge a 14., Jónás Alíz a 15., Mészáros Sára pedig a 21. helyen végzett.

Eredményességük kitartó munkájuknak és elhivatottságuknak, továbbá az iskola és a Veszprémi Torna Club több évre visszamenő együttműködésének köszönhető. Edzőik – Horváth Arnold, Kapai Márk, Kuti Bernadett és Árkovits Krisztina – büszkék minden tanítványukra és töretlen lendülettel készülnek tovább, hiszen a lányokra még három megmérettetés vár a tavaszi időszakban.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.