Fél csapatnyi hiányzó a Haladás ellen

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2017.05.06
  • 09:30
Sérülések és eltiltás is nehezíti a dobogótól eltávolodó veszprémi futsalcsapat dolgát a sereghajtó Haladás elleni hétfői (18.30) találkozó előtt.

Elúszni látszanak az 1. FC Veszprém idei dobogós reményei az NB I-ben. Az együttes ugyanis az Aramis elleni győzelmet követően a Dunaferr vendéglátójaként és a Berettyóújfalu otthonában is vereséget szenvedett a felsőházi rájátszásban. Féltávhoz közeledve, egészen pontosan az ötödik forduló előtt az ötödik helyen álló Veszprém hátránya hat pont a harmadik pozíciót elfoglaló dunaújvárosiakkal szemben.

Madarász János edző helyzetét tovább nehezíti, hogy Hoffer Leventére, Finta Péterre, Fehér Krisztiánra és Füzy Zsoltra sérülés, Boromisza Gáborra pedig eltiltás miatt nem számíthat a Haladás elleni hétfői (18.30) hazai találkozón.

A veszprémiek nehéz helyzetben várják a  Haladás elleni bajnokit (archív fotó)

– Hat felnőtt és három U20-as játékosom maradt. Nem tehetünk mást, ebből a keretből próbáljuk kihozni a maximumot. Azt nem tudom, hogy ez mire lesz elég, de természetesen így is a győzelem a célunk. Azt sulykolom a fiúkba, hogy bármennyire is nehéz helyzetben vagyunk, a hitünket nem szabad elveszítenünk, nem szabad feladnunk a harcot. Így is bízom a bravúrban, s amíg matematikai esélyünk van a dobogóra, arról sem mondunk le – nyomatékosította Madarász, aki elárulta: őt és tanítványait és feszültté teszi a gárdát sújtó sérüléshullám. Azt kéri azonban a játékosaitól, hogy ezen emelkedjenek felül, s csak azzal foglalkozzanak, hogy kihozzák magukból a maximumot.

A soron következő rivális Vas megyeiek jelenleg a felsőház utolsó helyén szerénykednek miután négy vereséggel kezdték a rájátszást.

– Az alapszakasz eddigi mérkőzési alapján úgy tűnik, hogy a Berettyóújfalu és a Dunaferr kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, a többiek pedig hol nyernek, hol vesztenek. Külön szintet képvisel a Győr, melynek egyetlen ellenfele saját maga. Mindezek miatt nagyon nehéz megjósolni a bajnokság végkimenetelét. Szerettem volna megtudni, hogy mire vagyunk képesek a legerősebb keretünkkel, de erre egyelőre nincs lehetőségünk – beszélt az erőviszonyokról a szakember.