Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Torna: kiváló veszprémi szereplés a diákolimpia döntőben

2017. május 3. 18:59
A veszprémi Hriszto Botev általános Iskola és a Vetési gimnázium diákjai is nagyszerűen szerepeltek a budapesti Tornacsarnokban rendezett diákolimpia „B” kategóriás országos döntőben.

Április 29-30-án rendezték meg a 2016/2017. tanévi torna diákolimpia „B” kategóriás országos döntőt, amelynek a budapesti Tornacsarnok adott otthont. A diákolimpia a legrangosabb iskolai sportverseny hazánkban, mely idén ünnepli a 30 éves jubileumát.

A Hriszto Botev iskola II. korcsoportos ezüstérmes csapata - Fotók: Diákolimpia®A Hriszto Botev iskola II. korcsoportos ezüstérmes csapata - Fotók: Diákolimpia®

A hétvégén az Istvánmezei úti tornacsarnokban mérkőztek meg egymással azok a legjobb általános és középiskolás tornászok, akik torna sportágban nem „A” kategóriás igazolt versenyzők. Az I. - IV. korcsoportban lány és fiú versenyek, a V-VI. korcsoportban lány és fiú kezdő és haladó versenyek zajlottak. A leány versenyeket talaj, ugrás, gerenda, felemás korlát szereken rendezték, a fiúk pedig ugrásban, talajon, gyűrűn, kapáslovon, nyújtón és korláton mérték össze tudásukat, mindkét nem korosztálytól függően más szereken.

A Hriszto Botev iskola III-IV. korcsoportos együtteseA Hriszto Botev iskola III-IV. korcsoportos együttese

A veszprémi Vetési Albert Gimnázium – Szekeres Dominik, Abafalvi László, Pálfy Gergő, Vincze Dávid, Horváth Gergely és Dukai Ábel összeállítású – alakulata a fiúk V-VI. korcsoportos haladó csapatversenyében második helyezést ért el. A korcsoport egyéni haladó versenyében Dukai Ábel első, Vincze Dávid pedig második lett. A fiatalok felkészítését Vesztergom János és Kovács Tamás végezte.

A Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola csapatai a lányok II. és III-IV. korcsoportos versenyeiben egyaránt a második helyen végeztek. A II. korcsoportos együttes tagjai: Csuta Sára, Gombos Dóra, Boros Laura, Polák Luca, Lakatos-Bartók Zsuzsa, Kiliti Eszter. Vezető: Papréti Emese, Pődör Ramóna. Az III-IV. korcsoportban ezüstérmet szerzők: Raffai Bíbor, Raffai Mercédesz, Bauer Viktória, Stark Bereniké, Gugolya Zsófia, Csikó Kinga. Vezető: Papréti Emese.

A Vetési ezüstérmes csapataA Vetési ezüstérmes csapata

A két nap során összesen 720 gyerek, vagyis 120 csapat versenyzett. A torna diákolimpián összesen kb. 2200 gyermek indult el ebben a tanévben. A szombati megnyitó ünnepségen részt vett Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke is.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.