Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Másodszor ítélték oda a Szabó Ernő-díjat

2017. április 28. 10:49 // Forrás: MTI
Csütörtök este a Simonyi iskola aulájában tartotta éves küldött közgyűlését a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club. A 2016-os esztendő sportszakmai és gazdasági értékelése mellett második alkalommal adták át a Szabó Ernő-díjat.

Csütörtök este a Simonyi Zsigmond iskola aulájában tartotta idei közgyűlését a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club. Az esemény nyitó gondolatait Józsa Tamás elnökségi tag fogalmazta meg.

Vehirsport.hu fotó: Gesztesi ÁkosVehirsport.hu fotó: Gesztesi Ákos

Mondandójában a kiemelkedő sportsikerek mellett az egyesület stabil anyagi helyzetét emelte ki. Szót ejtett a vehirsport.hu által korábban már bemutatott stadionrekonstrukciós programról is, amelyet az előttünk álló időszak legfontosabb állomásaként említett.

Németh Attila, Józsa Tamás és Edvy LászlóNémeth Attila, Józsa Tamás és Edvy László

Ezt követően a Szabó Ernő-díj átadására került sor. A 2016-os esztendőben első alkalommal átadott díjat minden évben olyan személy kapja, aki az egyesület működése, tevékenysége, hírnevének és megbecsültségének növelése terén kiemelkedő érdemeket szerzett. A 2017-es évben Szabóné Harlai Katalin, Szabó Ernő özvegyének ajánlásra Mozsdényi József kapta a posztumusz Szabó Ernő díjat. A díjat özvegye, Mozsdényiné Izmindi Gizella és fia, Mozsdényi Dávid vette át.

Szabóné Harlai Katalin, Mozsdényiné Izmindi Gizella,  Mozsdényi DávidSzabóné Harlai Katalin, Mozsdényiné Izmindi Gizella, Mozsdényi Dávid

– Jóska bácsinak élete volt a sport, a dobóatlétika. Nyolcvanon túl is heti több edzést vezényelt fia, a kiváló diszkoszvető Dávid segítségével. Mozsdényi József már fiatalon örök hűséget esküdött a dobóatlétikának. Az olimpiai bajnok Csermák Józseffel együtt alapítója volt a tapolcai atlétikai egyesületnek. Testnevelői diplomáját a Testnevelési Főiskolán szerezte, edzőként dolgozott a Bakony Vegyésznél, majd a VEDAC-nál. Tanított a Vegyipari Szakközépiskolában, és sportvezetőként is tevékenykedett a királynék városában – méltatta az egykori kiváló dobóedzőt Németh Attila a klub ügyvezető igazgatója.

Pató Sándor, Török Krisztián, Németh Attila és Józsa TamásPató Sándor, Török Krisztián, Németh Attila és Józsa Tamás

Ezt követően a 2016-os év legjobb eredményeit elérő sportolókat, s edzőiket díjazták.

Zatkalik Dániel
vehirsport.hu
további cikkek
Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. tegnap 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.