Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Megműtötték Szucsánszki Zita vállát

2017. április 24. 17:56 // Forrás: MTI
Megműtötték Szucsánszki Zita vállát, mert a Ferencváros kézilabdázójának sérülése a vártnál sokkal súlyosabbnak bizonyult.

A klub honlapjának hétfői beszámolója emlékeztet rá, hogy a csapatkapitány válla április 2-án, a Győri Audi ETO elleni győztes Magyar Kupa-döntőben sérült meg, de a mérkőzést követő vizsgálatok nem mutatták ki pontosan annak mértékét.

Szucsánszki öt nappal később Bukarestben a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első meccsén nem tudott pályára lépni, de egy héttel később a visszavágón nagy fájdalmai ellenére is vállalta a játékot.

Az újabb vizsgálatok sem mutattak egyértelmű képet, ezért Pavlik Attila csapatorvos javaslatára hétfőn megműtötték az irányítót.

"Az operáció során kiderült, hogy a sérülése súlyosabb, mint amit a panaszai és a vizsgálatok alapján gondoltunk. Vélhetően a kupadöntőben a vállában teljesen elszakadt a porcszalag, ezt most három horgonycsavarral rögzítettük, ezen kívül pedig néhány régebbi sérülést is találtunk." - nyilatkozta Pavlik Attila.

Mint az orvos kifejtette, volt egy részleges rotátorköpeny-szakadás, illetve apróbb porcprobléma is, amelyet a beavatkozás során elláttak. A következő négy hétben fel lesz kötve Szucsánszki keze, addig csak minimális mozgást végezhet, utána pedig három-négyhónapos erőteljes rehabilitáció vár rá.

"Annyiból ideális a helyzet, hogy a gyermekvállalás miatt lesz ideje rá, hogy alaposan megerősítse a vállát. Bízhatunk a teljes felépülésben, de a dobóvállnál azért ez nem kicsi sérülés" - fogalmazott a csapatorvos.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.