Gajic: „Őrült hangulatot kérünk a szurkolóktól”

  • Telekom Veszprém
  • 2017.04.20
  • 20:10
„A Montpellier még nem tapasztalta meg, hogy milyen érzés egy BL-negyeddöntőben pályára lépni a Veszprém Arénában. Az a légkör, ami minket felráz, megfoghatja a franciákat” – szólt a bakonyi drukkerekhez a szlovén szélső, aki korábbi csapata ellen érné el régóta dédelgetett álmát.

Hétről hétre ismétlődik a Telekom Veszprém együttesénél a sportzsargon egyik leggyakrabban előkapott közhelye: a szezon legfontosabb meccse következik. Elcsépelt, de tény hogy, több mint egy hónapja minden hétvégén magasabbra kerül a léc a bakonyi szupersztárok számára. A Szeged elleni bajnokit a Zágráb elleni BL-nyolcaddöntő, majd a SEHA-liga négyes döntője követte. A múlt heti, drámai győzelemmel záruló Magyar Kupa siker után pedig már a legrangosabb európai kupasorozatban kell nagyot dobnia a bakonyiaknak.

Dragan Gajic

Ahhoz, hogy ez sikerüljön, s zsinórban negyedszer is a kölni négyes döntőbe jusson a Veszprém, a sorozat címvédőjét kiejtő Montpellier együttesén kell túljutni. Mint ismert, a francia alakulat a sorozat „alsóházából” jutott a legjobb tizenhat közé, ott pedig kettős sikerrel búcsúztatta Talant Dujsebajev tanítványait.

A mieink jobbszélsője, Dragan Gajic épp a francia együttestől tette át a szezon elején székhelyét. A világklasszis szlovént nem lepte meg korábbi együttesének bravúrja. Mint mondta, a remek formát mutató franciák egy krízisben levő Kielcét tudtak felülmúlni, méghozzá abszolút megérdemelten.

A válogatottságtól korábban visszavonult légiós – akit csapata csütörtöki edzését követően látogattunk meg – különleges meccsre számít a régi társak ellen. – Érzelmileg felkavaró találkozóra számítok, hiszen öt csodálatos év után hagytam ott a Montpellier-t. Régi vágyam, hogy bejussak a BL négyes döntőjébe, s gyerekkorom óta a serleg elhódításáról álmodozom. A sors úgy hozta, hogy pont a korábbi együttesem ellen kerülhetek közelebb ehhez – fogalmazott Gajic, aki jól ismeri a francia együttes titkait.

– A Montpellier nem esett át komolyabb változáson, mióta távoztam, így jól ismerem a játékukat. A videózások során néhány apróságot meg is osztottam az edzői stábbal, bár úgy vélem, közel tökéletesen sikerült feltérképezniük az ellenfél taktikáját.

Hozzátette: szombat délután (17.30) ezek már mind mellékesek lesznek, hiszen a pályán az aktuális forma számít igazán. Gajic szerint annak sincs jelentősége, hogy a visszavágót idegenben kell megvívniuk, véleménye szerint egy Veszprém kaliberű együttesnek ez már nem szabad, hogy gondot okozzon. – Itthon kötelező a győzelem, s törekednünk kell, hogy minél nagyobb arányú legyen az. Igaz, a mai kézilabdában már minden naposak a csodás feltámadások, így biztos vagyok benne, hogy az első meccs után is minden kérdés nyitott marad. Szombaton tiszta fejek, hatvan perc koncentrált, türelmes játék kell a győzelemhez – fogadkozott.

Csapata olykor hullámzó teljesítményével kapcsolatban kiemelte: a Kielce épp kétszer tíz perces üresjárata miatt járt pórul a Montpellier ellen, ezért kulcsfontosságú lesz, hogy ők ne tegyenek ekkora szívességet a franciáknak.

Gajic végül a szurkolók segítségét kérte a szombati párharcban. – A Veszprém Arénában minden egyes alkalommal szuper érzés pályára lépni, de ezúttal még őrültebb hangulatot szeretnénk kérni a szurkolóinktól. A Montpellier még nem tapasztalta, hogy milyen érzés egy BL-negyeddöntőben pályára lépni a Veszprémben. Az a légkör, ami minket felráz, megfoghatja a franciákat – tette hozzá.

Tabellák
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 14
2. SG Flensburg-Handewitt 12
3. Telekom Veszprém 11
4. Kielce 8
5. THW Kiel 7
6. Meskov Breszt 5
7. RK Celje 5
8. Aalborg Handbold 2
utolsó módosítás 2017. november 19. 21:24
tovább »
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 20
2. MOL-Pick Szeged 20
3. Grundfos Tatabánya KC 16
4. Balatonfüredi KSE 16
5. Dabas KC VSE 14
6. Sport36-Komló 12
7. Eger SBS Eszterházy 9
8. CYEB Budakalász 8
9. Ceglédi KKSE 7
10. Csurgói KK 6
11. Orosházi FKSE- LINAMAR 4
12. B.Braun Gyöngyös 3
13. Váci KSE 3
14. Ferencvárosi TC 2
utolsó módosítás 2017. november 22. 09:58
tovább »