Gajic: „Őrült hangulatot kérünk a szurkolóktól”

  • Telekom Veszprém
  • 2017.04.20
  • 20:10
„A Montpellier még nem tapasztalta meg, hogy milyen érzés egy BL-negyeddöntőben pályára lépni a Veszprém Arénában. Az a légkör, ami minket felráz, megfoghatja a franciákat” – szólt a bakonyi drukkerekhez a szlovén szélső, aki korábbi csapata ellen érné el régóta dédelgetett álmát.

Hétről hétre ismétlődik a Telekom Veszprém együttesénél a sportzsargon egyik leggyakrabban előkapott közhelye: a szezon legfontosabb meccse következik. Elcsépelt, de tény hogy, több mint egy hónapja minden hétvégén magasabbra kerül a léc a bakonyi szupersztárok számára. A Szeged elleni bajnokit a Zágráb elleni BL-nyolcaddöntő, majd a SEHA-liga négyes döntője követte. A múlt heti, drámai győzelemmel záruló Magyar Kupa siker után pedig már a legrangosabb európai kupasorozatban kell nagyot dobnia a bakonyiaknak.

Dragan Gajic

Ahhoz, hogy ez sikerüljön, s zsinórban negyedszer is a kölni négyes döntőbe jusson a Veszprém, a sorozat címvédőjét kiejtő Montpellier együttesén kell túljutni. Mint ismert, a francia alakulat a sorozat „alsóházából” jutott a legjobb tizenhat közé, ott pedig kettős sikerrel búcsúztatta Talant Dujsebajev tanítványait.

A mieink jobbszélsője, Dragan Gajic épp a francia együttestől tette át a szezon elején székhelyét. A világklasszis szlovént nem lepte meg korábbi együttesének bravúrja. Mint mondta, a remek formát mutató franciák egy krízisben levő Kielcét tudtak felülmúlni, méghozzá abszolút megérdemelten.

A válogatottságtól korábban visszavonult légiós – akit csapata csütörtöki edzését követően látogattunk meg – különleges meccsre számít a régi társak ellen. – Érzelmileg felkavaró találkozóra számítok, hiszen öt csodálatos év után hagytam ott a Montpellier-t. Régi vágyam, hogy bejussak a BL négyes döntőjébe, s gyerekkorom óta a serleg elhódításáról álmodozom. A sors úgy hozta, hogy pont a korábbi együttesem ellen kerülhetek közelebb ehhez – fogalmazott Gajic, aki jól ismeri a francia együttes titkait.

– A Montpellier nem esett át komolyabb változáson, mióta távoztam, így jól ismerem a játékukat. A videózások során néhány apróságot meg is osztottam az edzői stábbal, bár úgy vélem, közel tökéletesen sikerült feltérképezniük az ellenfél taktikáját.

Hozzátette: szombat délután (17.30) ezek már mind mellékesek lesznek, hiszen a pályán az aktuális forma számít igazán. Gajic szerint annak sincs jelentősége, hogy a visszavágót idegenben kell megvívniuk, véleménye szerint egy Veszprém kaliberű együttesnek ez már nem szabad, hogy gondot okozzon. – Itthon kötelező a győzelem, s törekednünk kell, hogy minél nagyobb arányú legyen az. Igaz, a mai kézilabdában már minden naposak a csodás feltámadások, így biztos vagyok benne, hogy az első meccs után is minden kérdés nyitott marad. Szombaton tiszta fejek, hatvan perc koncentrált, türelmes játék kell a győzelemhez – fogadkozott.

Csapata olykor hullámzó teljesítményével kapcsolatban kiemelte: a Kielce épp kétszer tíz perces üresjárata miatt járt pórul a Montpellier ellen, ezért kulcsfontosságú lesz, hogy ők ne tegyenek ekkora szívességet a franciáknak.

Gajic végül a szurkolók segítségét kérte a szombati párharcban. – A Veszprém Arénában minden egyes alkalommal szuper érzés pályára lépni, de ezúttal még őrültebb hangulatot szeretnénk kérni a szurkolóinktól. A Montpellier még nem tapasztalta, hogy milyen érzés egy BL-negyeddöntőben pályára lépni a Veszprémben. Az a légkör, ami minket felráz, megfoghatja a franciákat – tette hozzá.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 46
2. MOL-Pick Szeged 40
3. Grundfos Tatabánya KC 39
4. Balatonfüredi KSE 34
5. CYEB Budakalász 24
6. Csurgói KK 22
7. Sport36-Komló 22
8. Dabas KC VSE 20
9. Eger SBS Eszterházy 17
10. Ceglédi KKSE 17
11. B.Braun Gyöngyös 13
12. FTC KN KFT 13
13. Váci KSE 11
14. Orosházi FKSE- LINAMAR 6
utolsó módosítás 2018. április 14. 22:17
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 23
2. Telekom Veszprém 18
3. SG Flensburg-Handewitt 18
4. THW Kiel 16
5. Kielce 15
6. Meskov Breszt 10
7. RK Celje 7
8. Aalborg Handbold 5
utolsó módosítás 2018. március 04. 21:41
tovább »