Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Két verseny, kilenc érem

2017. április 20. 18:32
Sikeres hazai szereplésének köszönhetően előbb a szófia Európa-bajnokságon, ősszel pedig az írországi világbajnokságon bizonyíthat Bécsi Nikolett tékvandós.

A Padányi klub edzője, Bécsi Nikolett három egyéni aranyérmet szerzett a közelmúltban rendezett magyar bajnokságon, így kiharcolta a részvételi jogot az április 20-23-ai szófiai Európa-bajnokságra, illetve az ősszel sorra kerülő írországi világbajnokságra is. Az egyéni számok mellett csapatban két első és egy második helyezést ért el, így összesen hat éremmel zárta a kvalifikációs nemzeti bajnokságot – tájékoztatta portálunkat Bécsi edzője, Vajky László.

Bécsi Nikolett a dobogó tetején - Fotó: Vajky LászlóBécsi Nikolett a dobogó tetején - Fotó: Vajky László

Ezt követően a nemzetközi mezőnyt felvonultató Spirit Openen állt tatamira, ahol egyéni kategóriákban indult. A nyílt kupaversenyen több küzdősportból is megmérettették magukat a versenyzők. Mintegy 400 sportoló két napon keresztül küzdöttek az érmekért. Bécsi Nikolett az Eb-felkészülésre használta a viadalt. Bár ekkor még nem teljesen gyógyult fel sérüléséből, jó formájának köszönhetően azonban erőtörés számban és formagyakorlatban is a dobogó legfelső fokig küzdötte magát. Küzdelem számban pedig ezüstérmet vehetett át.

Április 20-tól 23-ig a bolgár fővárosban, Szófiában rendezik meg az Európa-bajnokságot. A tornára 29 ország 592 versenyzője adta le nevezését, ami az Eb-k történetében rekord létszámnak számít. Bécsi Nikolett három egyéni és két csapatszámban is indulhat, így minden napra jut számára egy versenyszám.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.