Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nemzetközi versenyen bizonyítottak a veszprémi tornászok

2017. április 14. 12:35
A Veszprémi Torna Club (VTC) mindhárom kiválósága, Jónás Alíz, Kupcsik Csenge és Gesztesi Lili is eredményesen szerepelt a Kiskunfélegyházán rendezett XXIII. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyen.

Öt nemzet tornásznői számára április 8-9-én Kiskunfélegyházán rendezték meg a XXIII. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyt .

A Veszprémi Torna Club serdülő tornász lányai közül Jónás Alíz és Kupcsik Csenge második alkalommal vettek részt ezen a viadalon, míg Gesztesi Lili most debütált a nemzetközi mezőnyben.

A VTC sportolói a kiskunfélegyházi KÉSZ Arénában tartott pódiumedzésen péntek délután kipróbálták a szereket, szombat délelőtt pedig korláton szólították őket az egyéni összetett versenyben. A veszprémiek kisebb sérüléseik ellenére is jókedvűen és határozottan versenyeztek. Az összetettben Kupcsik Csenge a 12., Gesztesi Lili a 13., Jónás Alíz a 15. helyen zárt.

Gesztesi Lili, Jónás Alíz és Kupcsik Csenge - Fotó: Takahashi KatsumiGesztesi Lili, Jónás Alíz és Kupcsik Csenge - Fotó: Takahashi Katsumi

Az összetett eredményhirdetés után kiderült, hogy Kupcsik Csenge ugráson, talajon és korláton, Jónás Alíz ugráson és gerendán tartalékként, Gesztesi Lili pedig gerendán jutott be a vasárnapi szerenkénti döntőbe, ahol szerenként a nyolc legjobb, egyesületenként maximum két versenyző indulhatott.

A vasárnapi melegítés után Kupcsik Csenge korlát és talaj indulását – hátsérülés miatt – vissza kellett mondani, hogy az ugrás fináléban jól teljesíthessen. Ez meg is történt, hiszen az erős mezőnyben a 4. helyen végzett. Gesztesi Lili gerendán 7., míg Jónás Alíz ugráson a 8. lett.

A tavaszi versenyszezon első versenye jó indítást jelent a veszprémi tornászoknak, bizalommal várhatják a hazai versenyeket, hiszen a felkészülésük láthatóan jól sikerült.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.