Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lehozták a csillagokat a szinkronúszó lányok

2017. április 6. 21:06
A Veszprémi Úszó Klub szinkronúszói nagyszerűen szerepeltek a fővárosban rendezett csillagversenyen.

A szinkronúszó szövetség szakmai szakfelügyelő bizottsága által felállított csillagrendszer célja, hogy egységes, optimális képzési rendszerben készítsék fel gyermek és utánpótlás sportolóikat, elősegítve azzal a magyar szinkronúszó sport eredményességét, színvonalát.

Április 1-jén második ilyen alkalom (csillagverseny) volt arra, hogy az egyesületek sportolói teljesítsék a csillagrendszerben meghatározott szintek feladatait. Három csillagblokk teljesíthető, amely három különböző korosztályt, három különböző szintet jelent. Minden egyes blokknak része a szárazföldi feladatok végrehajtása, az úszástudás felmérése, és a sport specifikus szinkronúszó feladatok, kötelező elemek teljesítése is.

Nagy Lili, Horváth Boglárka, Krasznai Lilla és Szöllősi Vivien már februárban az első adandó alkalommal, az év első csillagversenyén teljesítették az első két csillagblokk feladatait.

Április 1-jén a Tüske csarnokban és annak uszodájában azonban a lányok felülmúlták saját maguk és edzőik elvárásait. – Krasznai Lilla, Nagy Lili, Horváth Boglárka iszonyatos erőbedobással, koncentrációval és mentális helytállással szerezte meg a harmadik és egyben utolsó csillagját is. Tulipán Anna korábbi kihagyásai miatt ezúttal egyszerre szerezte meg a három csillagot, mely óriási teljesítmény tőle – méltatta tanítványit Aranyossy-Nagy Zsófia edző, aki hozzátette: maguk a feladatok sem egyszerűek, de mindet egy napon, ugyanolyan odafigyeléssel, erővel és kitartással bírni, még nagyobb kihívás egy utánpótlás korú versenyzőnek.

vehirsport.hu
további cikkek
Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  tegnap 20:40 Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! úszás Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! Sárkány Zalán diadalmaskodott 800 méteren a Duna Arénában rendezett országos bajnokság pénteki záró napján két veszprémi klubtársa, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid előtt. 2024. április 12. 21:05 A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók úszás A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók Betlehem Dávid a keddi, 1500 méter gyorson aratott győzelme után szerdán 400 méteren is diadalmaskodott a Duna Arénában zajló országos bajnokság szerdai versenynapján. 2024. április 10. 21:43 Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Balaton Úszó Klub Veszprém Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Betlehem Dávid a nyerte 1500 méter gyorson a három olimpiai szintes különversenyét a Duna Arénában zajló országos bajnokság keddi nyitónapján. 2024. április 9. 20:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.