Nem tréfáltak, tízzel nyertek a veszprémiek!

  • Telekom Veszprém
  • 2017.04.01
  • 19:10
A parádésan védő Alilovic vezetésével 29:19-re nyert a Telekom Veszprém a PPD Zagreb ellen, s kettős győzelemmel jutott tovább a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában.

Április 1-je lévén adódott a kérdés: megtréfálja-e a Zágráb a Veszprémet a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, vagy érvényesül a papírforma, s a magyar bajnok lép tovább a legjobb nyolc közé. A Telekom várta jobb helyzetből az összecsapást, hiszen egy héttel ezelőtt egygólos győzelmet aratott a horvát fővárosban. Javier Sabaté meg is fogadta a „Győztes csapaton ne változass!” intelmet, s ugyanazt a keretet nevezte, amely nyertesen hagyta el a Zagreb Arénát.

A Veszprém Arénában rendezett visszavágón természetesen telt ház fogadta a feleket. A kezdés előtt újabb legendát köszönthetett a publikum: a labdát a tizenegyszeres bajnok, tizenkétszeres kupagyőztes, BL-döntős, KEK-győztes Zsigmond György indította útjára. Az egykori kitűnő beállóshoz hasonlóan a csapat sajátnevelésű jobbszélsője, Gulyás Péter is hatalmas tapsot kapott, aki ez alkalommal játszotta 600. tétmeccsét szülővárosa együttesében.

Cingesar révén rögtön az első támadásából betalált a horvát bajnok, s Lékai is egy sikeres lövéssel kezdett. Stevanovic megfogta Ilic hetesét, igaz, a kipattanót bevágta a szerb-magyar balátlövő. Nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, Cingesar gyorsan egyenlített (4. perc: 2:2). Gajic büntetője is kimaradt, az ellentámadás végén Miklavcic ismét vezetéshez juttatta az övéit. Jókor jött Tonci Valcic kétperces kisbüntetése, a házigazda ugyanis – Marguc és Ugalde találataival – fordítani tudott (11. perc: 5:3).

Akárcsak hét nappal ezelőtt, most is nagyszerűen védekeztek a bakonyiak, Miklavcic nagy nehezen begyötört góljára pillanatok alatt kettővel válaszolt a Veszprém (13. perc: 7:4). Silvio Ivandija időkérése sem segített az övéin, négyre nőtt a különbség miután Nagy is feliratkozott a gólszerzők közé. Három poszton is cserélt a vendégek mestere, érkezett Kontrec, Markovic és Vujic. Frissített Sabaté is, aki Palmarssonnak és Nilssonnak szavazott bizalmat. A kapusokra egyik oldalon sem lehetett panasz: Stevanovic Sulic ziccerét védte, Alilovic pedig Horvatét.

Ugalde góljára Kontrec válaszolt, aki nyolcperces gólcsendet tört meg. Schuch kapta meg csapata első kétperces kisbüntetését, de ez sem segített a horvátokon. A veszprémiek ellenállhatatlanul kézilabdáztak. Gulyás, Marguc és Ugalde szemet gyönyörködtető figurája végén mattolta a riválist, majd ismét Ugalde volt eredményes (26. perc: 13:5). Két gyors góllal zárkóztak a kék-fehér mezesek, Pavlovic és Vori is át tudta játszani a védelmet. A végjátékban a tompán kezdő Palmarsson is betalált, a 15:9-es félidei állást pedig Miklavcic állította be egy alsó, húzott lövésből.

Fordulás után már Skok őrizte a PPD portáját, akit azonnal felavatott Gajic. Alilovic viszont újabb védést mutatott be, Ilic újabb gólja után így ismét nyolc volt közte (17:9). Schuch második kiskiállítását már ki tudta használni a Zagreb, Josip Valic és Horvat is túljárt Alilovic eszén. Nem ízlett a vendégek nyitott védekezése a Telekomnak, Horvat újabb villanásával ötre csökkent a különbség (36. perc: 17:12). Sabaté edző is elégedetlen volt a látottakkal, rögtön magához hívta tanítványait. Gajic és Horvat növelte góljai számát. Kisebb porszem került a hazai támadógépezetbe, leginkább a parádézó Alilovicnak volt köszönhető, hogy nem tudott közelebb kerülni a rivális (42. perc: 20:14).

Egyik fél sem sáfárkodott jól a büntetőkkel, Markovic és Ilic sem tudta gólra váltani a lehetőséget. Hiába vetett be mindent a Zagreb, csak annyit tudott elérni, hogy tartsa a differenciát (49. perc: 22:16). Legalább is átmenetileg, az utolsó tíz percre fordulva ugyanis ismét a piros mezesek tudtak megújulni. Nilsson és Palmarsson révén megint sikerült nyolccal elhúzni. Ezzel pedig úgy tűnt, hogy a hitüket is elvesztették Voriék. A Sabaté-csapat a végjátékban gálaelőadást tartott. A főszerepet Alilovicra osztották, aki valósággal megbabonázta a horvátokat. 24:18 után zsinórban ötöt vágtak Gajicék. A hajrában így tízig számolhattak a drukkerek, ami meg is maradt a végére (29:19).

A Veszprém tehát kettős győzelemmel 52-41-es összesítéssel jutott tovább a legjobb nyolc közé. A negyedöntős ellenfél a Kielce–Montpellier párharc győztese lesz.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés:
Telekom Veszprém–PPD Zagreb 29:19 (15:9)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Horacek, Novotny (csehek).
Veszprém: ALILOVIC – MARGUC 5 (1), Sulic 2, Nagy L. 1, SCHUCH, TERZIC, UGALDE 5. Csere: Lékai 1, Ilic 5, GAJIC 4, Gulyás, Nilsson 2, Palmarsson 3, Iváncsik G. 1. Vezetőedző: Javier Sabaté.
Zagreb: Stevanovic – Horvat 3, Miklavcic 3, Vori 2, J. Valcic 1, Mandalinic, Cingesar 2. Csere: Skok 1 (kapus), T. Valcic, PAVLOVIC 3 (1), Kontrec 1, Markovic 2 (1), Vujic, Sebetic 1, Jotic, Susnja. Vezetőedző: Silvio Ivandija.
Kiállítások: 8, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 4/1, ill. 4/2.
Továbbjutott: a Veszprém (kettős győzelemmel, 52-41-es összesítéssel).

Így látták a főszereplők

Javier Sabaté: – Büszke vagyok a csapatomra, amely nagyszerű teljesítménnyel jutott tovább a negyeddöntőbe. Az első találkozón problémáink akadtak a Zagreb 5-1-es védekezésével, ezen sokat dolgoztunk egész héten. Ma is magas szinten működött a védekezésünk és a kapusteljesítményünk. Támadásban is remekeltünk, ami nagy különbség az előző meccshez képest. Ma is kiválóan dolgoztak a szélsőink, ők lőtték a góljaink több mint felét.

Gasper Marguc: – Nagyon boldog vagyok a mai győzelmünk miatt. Kiválóan védekeztünk. A meccs kezdetétől fogva megmutattuk, hogy minden labdáért, minden pillanatban küzdeni fogunk. Az első félidő végére tisztes előnyt harcoltunk ki, de ez sem nyugtatott meg minket. A folytatásban is a gázon tartottuk a lábunkat, s nem adtunk esélyt a horvátoknak.

Silvio Ivandija: – Megérdemelten nyert és jutott tovább a Veszprém. Vendéglátóink ma is bizonyították, hogy Európa egyik legjobb csapatát alkotják. Ha ebben az ütemben fejlődnek tovább, be fognak jutni a négyes döntőbe. Sőt, meg is nyerhetik a sorozatot. Mi rengeteg hibát vétettünk, számos ziccert rontottunk. Alilovic teljesítménye pedig egészen kimagasló volt.

Ivan Stevanovic: – Az első félidő elején jól védekeztünk, támadásban azonban sok problémánk akadt. Ezt kihasználva pedig könnyű gólokat lőtt a Veszprém. Ellenfelünk végig jobban játszott nálunk, s megérdemelten jutott tovább. Bízom benne, hogy a folytatásban ki tudjuk javítani a hibáinkat. Mostantól a SEHA-liga négyes döntőjére koncentrálunk.

Tabellák
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 18
2. SG Flensburg-Handewitt 14
3. Telekom Veszprém 13
4. THW Kiel 11
5. Kielce 8
6. Meskov Breszt 7
7. RK Celje 5
8. Aalborg Handbold 4
utolsó módosítás 2017. december 02. 21:03
tovább »
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 26
2. MOL-Pick Szeged 24
3. Balatonfüredi KSE 22
4. Grundfos Tatabánya KC 20
5. Dabas KC VSE 14
6. Eger SBS Eszterházy 13
7. Csurgói KK 12
8. Sport36-Komló 12
9. CYEB Budakalász 11
10. Ceglédi KKSE 9
11. B.Braun Gyöngyös 8
12. Orosházi FKSE- LINAMAR 6
13. Váci KSE 4
14. Ferencvárosi TC 3
utolsó módosítás 2017. december 13. 22:10
tovább »