Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Ezúttal a szeniorok remekeltek

2017. március 28. 19:42
A Veszprémi Honvéd Sportegyesületet képviselő Vass Tibor ezüstérmet szerzett a 75 éves férfiak mezőnyében a hosszútávú egyéni tájfutó ob-n.

Hatszáznál is többen álltak rajthoz Magyarország 2017. évi nyílt, hosszútávú egyéni országos tájékozódási futó bajnokságán, március utolsó hétvégéjén Bér-Virágospusztán.

– A jubileumi, 40. alkalommal megrendezett hosszútávú országos bajnokságra a Cserhát-hegységben, egy igazán változatos, markáns domborzatú terepen került sor. Vízmosások, méretes, vulkáni eredetű sziklaképződmények, patakok, lankásabb és embert próbáló, meredekebb részek között kellett helytállni a versenyzőknek – mondta el portálunknak Mérő Edit, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület Tájékozódási Futó Szakosztályának sajtóreferense.

Fotó: Máthé IstvánFotó: Máthé István

A férfiak 18 és 85 év, míg a nők 18 és 75 év közötti kategóriákban indulhattak a bajnoki címekért. Az összetett tájékozódási, térképolvasási és útvonal-tervezési képességek mellett ezúttal főként kitűnő fizikai erőnlétre volt szüksége a versenyzőknek. A legerősebb felnőtt férfi mezőnynek 800 méter szintkülönbséget, és a félmaratoni távot is meghaladó pályát kellett teljesítenie, de a többi kategória futóit is a koruknak megfelelően nehéz feladat elé állították a pályakitűzők.

A Veszprém megyei tájfutó klubok sajnálatos emberhiánnyal küzdenek az ifi és felnőtt kategóriákban, így most is elsősorban a szenioroktól számíthattunk érmekre, akik hozták is szépen az eredményeket: összesen hat alkalommal állhattak fel az eredményhirdetésen a dobogó különböző fokaira.

Vass Tibor a dobogó második fokán - Fotó: Máthé IstvánVass Tibor a dobogó második fokán - Fotó: Máthé István

A Veszprémi Honvéd Sportegyesületet képviselő Vass Tibor – a megyéből a legidősebb korosztályban induló versenyzőként – országos bajnoki ezüstérmet szerzett a 75 éves férfiak mezőnyében.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.