Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Beteg gyerekeken segítettek a kézisek

2017. március 23. 21:31 // Forrás: MKSZ
Saját adományokból lélegeztetőgépet vásárolt a magyar férfi kézilabda-válogatott, amelyet a csapat tagjai csütörtökön adtak át a tatabányai Szent Borbála Kórház Csecsemő- és gyermekosztályának.

– A januári franciaországi világbajnokságon fogant meg bennünk a gondolat, hogy szívesen felajánlanánk rászorulóknak olyan segítséget, amely nem csupán egyszeri alkalmat teremt, hanem tartósan is segíthet betegeken, bajba jutottakon – nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának Harsányi Gergely, a nemzeti válogatott jobbszélsője. – Miután sikerült összeadnunk egy komolyabb összeget, tájékozódtunk, és egy lélegeztetőgép megvásárlása mellett döntöttünk a fiúkkal. A készülék alkalmas csecsemők és nagyobb gyermeket megsegítésére is, a betegeket nem kell altatni, és a kezelések alatt szinte nem is érzékelik, hogy lélegeztetik őket. Úgy érezzük, ezzel az adománnyal valóban sok gyermeknek tudunk segíteni.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

A csapat tagjai úgy döntöttek, hogy a megvásárolt lélegeztetőgépet a tatabányai Szent Borbála Kórház Csecsemő- és gyermekosztályának adományozzák. A készüléket csütörtökön adta át Harsányi Gergely, Nagy László, Iváncsik Gergő, Juhász Ádám és Szöllősi Szabolcs.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.