Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Borbély kivédte a Pécs szemét

2017. március 17. 22:56 // Forrás: MTI
Az utolsó percekben érettebb kézilabdát produkáló Telekom Veszprém U23-as csapata közvetlen riválisát verte péntek délután a másodosztályú bajnokságban.

A Telekom U23-as legénysége a felnőtt csapat portásával, ­a szezon végén a BL-résztvevő lengyelországi Plock csapatába távozó Borbély Ádámmal erősített a Pécs elleni NB I/B-s rangadóra. A fordulót megelőzően mindkét fél tizennyolc pontot gyűjtött zsákjába, így igazán kiélezett találkozóra számíthatott a Tüzér utcai sportcsarnok közönsége.

Első támadásukból gólt találtak a vendég Baranya megyeiek, aztán Ubornyák és Szeitl tett róla, hogy a Veszprémnél legyen az előny (6. perc: 2:1). A folytatásban is rendre az U23-sok vezettek, de a közvetlen rivális egészen a huszadik percig ott loholt a mieink nyakában (8:7).

Négy nullás rohammal folytatta „kis Veszprém”: Szeitl gólja után Molnár triplázott (24. perc: 12:7). Az utolsó hat perc azonban elég volt ahhoz, hogy a többször is emberelőnyt élvező Pécs visszakapaszkodjon a meccsbe (15:14).

Borbély hetes hárításával indult a második játékrész, a magyar válogatottban is bemutatkozó hálóőr rendre megtréfálta az ellenfél támadósorát. Csakúgy, mint a másik oldalon az exszegedi Szente, aki a legjobb pillanatokban segítette társait bravúrjaival.

Kemény, férfias küzdelmet vívtak a csapatok, mindkét fél alaposan megküzdött minden négyzetcentiméterért (36. perc 18:16). Átvette a vezetést a Pécsi VSE, mégis magához rendelte játékosait Kovács Gábor. A Tombor–Rapatyi páros mosta meg a fejeket eredményesebben: Gyene büntetőből és a szélről is, Szita átlövésből tette hozzá magáét (46. perc: 23:21.) Nem adták meg magukat a vendégek, ismét zárkóztak.

Az utolsó tíz percre egygólos hazai fórral fordultak a felek, Gyene vágta be a megítélt büntetőt kritikus pillanatban, majd Szita eresztett el újabb bombát, s lerohanás végén is örülhettek a hazai szurkolók (54. perc: 28:24). Innen is felálltak a derekasan küzdő pécsiek: három perccel a vége előtt minimálisra olvadt az előny (29:28). A végjátékban a Veszprém játszott koncentráltabban, kevesebb hibával, amely Gyene és Szeitl góljaival bebiztosította győzelmét. A meccs utolsó találatát Szakcsi jegyezte, de ez már nem fenyegette a mieink pontjait.

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati-csoport, 19. forduló:
Telekom Veszprém U23–Pécsi VSE 32:30 (15:14)
Veszprém, Tüzér utcai sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Babicz, Haskó.
Veszprém: Borbély – Szakály 1, Ubornyák 3, Kristóf, Szeitl 7, Szita 3, Molnár 9 (4). Csere: Nagy B. (kapus), Bábos, Ernei 2, Hanák, Huber, Süle 3, Gyene 4, Sótonyi, Kurucz. Edzők: Rapatyi Tamás­–Tombor Csaba.
Pécsi gólszerzők: Szakcsi 10 (1), Császár 8, Győri 3, Pethő, Fekete T., Oszlár 2-2, Szommer, Borbás, Fekete A. 1-1. Vezetőedző: Kovács Gábor.
Kiállítások: 16, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 7/6, ill. 7/3.

Edzői értékelés

Rapatyi Tamás: – A meccs végéig küszködtünk a védekezésünkkel, amely sehogy sem akart összeállni. Indokolatlanul kapkodtunk támadásban. Ezt a két hibát sikerült orvosolnunk a végére. Borbély Ádám jövőre nagy feladatra vállalkozott, jelezte, hogy amikor kötelezettségei engedik, szívesen segítene nekünk, mi pedig örömmel fogadtuk.

Rapatyi TamásRapatyi Tamás

Kovács Gábor: – Jól küzdöttünk, de rengeteget hibáztunk. Döntőnek bizonyult, hogy a BL-be igazoló Borbély kiválóan védett ellenünk.

Galéria
Telekom Veszprém U23 – Pécsi VSE 32:30
Zatkalik Dániel
Tál Dominik
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.