Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hatszáz karatéka versengett a bajnoki címekért

2017. március 8. 20:00
Több mint félezer küzdősportoló találkozott március 4-én a Veszprém Arénában, hogy eldöntsék, kik térhetnek haza a kyokushin karate diákolimpia országos bajnoki címével.

Patinás körülmények között, a Veszprém Arénában rendezte meg a Veszprémi Fitt SE és a Várpalotai Főnix Dojo egyesület a kyokushin karate diákolimpia országos döntőjét. A rendezvényen 57 klub 600 karatékája mérette meg magát küzdelemben és formagyakorlatban.

Fotók: Gallo AnitaFotók: Gallo Anita

A esemény rangját jelzi, hogy az előkelő helyezést elérő diákok plusz pontokat zsebelhettek be a felsőoktatási felvételi rendszerben. Sőt, junior kategóriában az Eb-kvalifikációs helyek is itt dőltek el.

A megnyitón megemlékeztek két, tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal sportolóról, a veronai buszbalesetben meghalt siófoki Vörös Balázsról, valamint az autóbalesetben életét vesztő Kövér Orsolyáról. Mindkét sportoló esélyesként várta a döntőt – jegyezték meg a szervezők.

Az eseményen részt vett dr. Kovács Zoltán államtitkár, Némedi Lajos, Veszprém város alpolgármestere és Kalmár Árpád, a Magyar Karate Szakszövetség alelnöke is.

A verseny során gyönyörű formagyakorlatokat, és látványos, kemény küzdelmeket láthattak a kilátogató nézők a hat lefektetett tatamin. A gyermek kategóriákban a szépen kivitelezett technikai elemek kellettek a győzelemhez, az idősebbeknél már az erő is szerepet játszott a pontozásban.

Veszprém városát két versenyző, Vancsek Dávid (Gastroker) és Körmendi Adrián (Ipari) képviselte a viadalon, utóbbi negyedik helyezésnek örülhetett a +70 kg-s junior férfiak mezőnyében.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.