Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bécsi Nikolett az Európa-kupán bizonyított

2017. február 23. 21:26
A Veszprémi Thai-Box SE kiválósága két ezüst- és egy bronzéremmel kezdte versenyszezonját.

Akárcsak az elmúlt években, idén is a horvátországi Karlovac Európa-kupával indította az évet Bécsi Nikolett. A háromnapos viadalon mintegy 30 ország 1700 versenyzője lépett küzdőtérre.

A veszprémi sportoló sérüléséből felépülve óvatosan kezdte a küzdelmeket. Így jutott el az elődöntőig, ahol azzal a riválisával találkozott, aki a tavaly világkupán szabálytalan rúgással komoly sérülést okozott neki. Bécsi nyakába végül ezüstérmet akasztottak.

Bécsi Nikolett (a kép jobb oldalán) eredményesen kezdte a versenyszezontBécsi Nikolett (a kép jobb oldalán) eredményesen kezdte a versenyszezont

Második versenynapján szervezési hiba miatt készenlétben várta az egész napot. Többszöri bemelegítés után csak késő este derült ki számára, hogy a fennmaradó két kategóriájára csak a hajnali órákban kerül sor. – Ekkor döntöttünk, hogy mintegy tizenöt órás készenlét után néhány órára lefekszik aludni a kocsiban. Szerencsére edzőként megszoktam, hogy még ilyenkor is érhetnek meglepetések, ugyanis mintegy fél óra alvás elteltével Niki csoportját szólították az egyik ringbe. Gyors ébresztést követően az utolsó szólítás előtt ringbe tudott lépni, ahol egészen a döntőig jutott, ott pontkülönbséggel maradt alul – mesélte Vajky László edző.

Ezt követően egyből kezdődött az utolsó versenyszáma, ahol szintén a dobogó második fokára állhatott az eredményhirdetésnél.

Bécsi következő nemzetközi versenyére a hétvégén Szlovákiában kerül sor, ahol ismét több versenyszámban is kipróbálhatja magát, tovább csiszolhatja az idei formáját.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.