Újabb rangadó vár a kosarasokra

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2017.02.14
  • 20:17
  • veszpremkosar.hu
Nagy fegyvertény lenne, ha a megyeszékhely kosárlabdaéletének egyik legszebb időszakát élő HOYA-Pannon Egyetem Veszprém február 17-én (péntek, 19 óra) nyerne a Bonyhádi KSE otthonában. Az éllovas persze azon lesz, hogy a Nyugati csoportban megtartsa aktuális pozícióját.

A sportkörünk fennállása során még nem – vagy ha mégis, akkor rég’ – volt arra példa, hogy a tagok zsinórban tizenhárom mérkőzést abszolváljanak sikerrel. Körtélyesi Gergelyék szeptemberben két zakóval kezdték a zajló másodosztályú pontvadászatot, ám azóta nem lehet velük bírni: valamennyi fellépésüket hozták. A liga legjobb formában lévő együttese az előző fordulóban is megvalósította az elképzeléseit, a palánkok alatt erődemonstrációt tartva múlta felül a Tehetséges Fiatalok-Budapestet (55-77). Az elején nem volt az igazi a mieink védekezése, de miután feljavult, rossz passzokra és dobásokra kényszerítették a sokáig alig hibázó hazaiakat, akik idővel elvesztették a fonalat, a listavezető feljavult játékának köszönhetően kizökkentek a ritmusból. Az elbizonytalanított, állva hagyott rivális hosszú gólcsendet tartott. A vendégek a fordulás után okosan és taktikusan pattogtattak, a sorsdöntő pillanatokban higgadtan oldották meg a feladataikat. A fővárosiaknak nem ízlett az agresszív védekezés, ráadásul a hajrára elfogyott a szuflájuk is.

Kálló Nándorék ősszel – mikor a Vetési gimnáziumban a helyi kosárlabdázás hatvanötödik évfordulóját ünnepelték –elbántak a bonyhádiakkal (86-78). A mieink akkor nagy ambícióval vetették magukat a küzdelembe: szemre is tetszetősen játszottak, mindenki beletett valamit a közösbe. Sokáig nem engedték magukhoz közel az ellenfelet, ám mikor Kámán Tamás megsérült, Körtélyesinek pedig faultproblémái lettek, a letámadással próbálkozott, illetve meglepetésben reménykedett vendégek lábra kaptak. A HOYA-mezesek hiába vezettek a záró negyed előtt tizenhat ponttal, a végén csak nehezen csikarták ki a diadalt.

A bonyhádiak jelenleg – hét győzelemmel és nyolc vereséggel – hetedikek a tabellán, de az eddig mutatottnál többre képesek. Odahaza hat–kettő a mérlegük, saját környezetben a Motax-Pápai KC-t (92-68), az MTK Törökbálintot (77-65) és az Oroszlányi SE Lionst is (92-85) két vállra fektették. Legutóbb kikaptak a törökbálintiaktól, ám a Tömösváry Máté (az évadban harmincötös a teljesítményindex-átlaga), Sömenek Martin és Baki Sándor trió minden vetélytársra veszélyt jelent. S akkor még nem szóltunk Kovács Balázsról, Braun Bencéről és Ugrinic Szinisáról. Az előttünk álló találkozó Hegedűs Attilának és Jilling Lászlónak alighanem különleges lesz, lévén, tavasszal még a riválist erősítették.

– Újabb rangadó vár ránk, ami biztosan nehéz lesz, de mert fizikálisan és mentálisan is erősek vagyunk, bírjuk a gyűrődést – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Bonyhádon remek képességű játékosok vannak, főként az otthonukban működik jól, amit csinálnak; feléjük a dobóhelyzet kialakításáért is keményen meg kell dolgozni. Gyanítom, éles derbit vívunk ellenük. Korrekt és jó összecsapást játszanánk velük, s természetesen a siker reményében lépünk a pályájukra. Jó hangulatban, ám nem elbizakodottan várjuk a bajnokit. A céljaink elérése szempontjából minden párharcunkat hozni akarjuk. A legfontosabb kérdés mindig az, hogy a védelmünk miként működik. Precíz és kiegyensúlyozott teljesítménnyel kevés ponton kellene tartanunk őket, ezért a hátsó alakzatunknak újra szigorúnak kell lenni. Még csiszolható a produkciónk, igaz, egyre közelebb járunk ahhoz a kosárlabdához, amit játszani szeretnénk. Remek egység alakult ki a tanítványaim között, pedig az elmúlt hetekben folyamatosan rotáltam a keretet, hiszen messze még az idény vége.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 18
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 16
3. Nyíregyháza Blue Sharks 13
4. MEAFC 14
5. Tehetséges Fiatalok 14
6. MTK Törökbálint 12
7. PVSK-Kronosz Kiadó 12
8. Calle Pubfood Békés 13
9. Bonyhádi KSE 13
10. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 13
11. Vásárhelyi Kosársuli 11
12. Vasas Akadémia 12
13. Nagykőrösi Sólymok KE 10
14. Budapesti Honvéd SE 6
utolsó módosítás 2017. november 20. 10:27
tovább »