Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

Szavazzon a 2016-os év sportpillanatára!

2017. február 14. 10:53
Nyolcadik alkalommal ítélhetik oda a veszprémi sportbarátok a közönségdíjat. A két veszprémi sportportál összefogásával Ön döntheti el, melyik volt a 2016-os esztendő legkiemelkedőbb sportpillanata!

Nyolcadik éve választhatja meg a sportszerető veszprémi közönség az év veszprémi sportpillanatát. A szavazatokat a korábbi évekhez hasonlóan mindkét veszprémi sportportálon le lehet adni: a Hajráveszprém.hu és a Vehirsport.hu is várja az olvasói voksokat bízva abban, hogy minél több sportbarát adja le idén a szavazatát.

Ezúttal sem volt könnyű kiválasztani az elmúlt év legemlékezetesebb pillanatait. Időrendi sorrendben haladva elevenítjük fel a veszprémi sportéletből azokat a mérkőzéseket, versenyeket, teljesítményeket, melyekről még bizonyára sokat fognak beszélni a veszprémi sportbarátok. A két sportportál szerkesztősége kiválasztotta a legemlékezetesebb pillanatokat, amelyre szavazni lehet. Szubjektív összeállításunkba egyéni és csapatsportok egyaránt helyet kaptak. A végső döntést olvasóinkra bízzuk, várjuk a szavazatokat!

A szavazást 2017. február 19-én, vasárnap 16:00-kor zárjuk, a két portálon leadott szavazatokat összesítjük, és végeredményt a február 21-i Sportévnyitó ünnepségen hozzuk nyilvánosságra.


Március 19.
Kemény csatákat hozott a gála (Veszprémi Thai-box SE)

Tíz év után rendeztek újra thai-box gálát Veszprémben, ahol helytálltak a veszprémi fiatalok, és látványos küzdelmeket láthattak a nézők. Az este legkeményebb mérkőzésén a veszprémi Kemény Gyula emberfeletti teljesítményt nyújtott a komáromi Chrén László ellen.


Március 31.
Wieder Ilona bajnoki címmel indította az évadot

A Veszprémi Honvéd SE szenior tájfutója aranyérmet szerzett a Geresdi-dombság területén rendezett nyílt hosszú távú országos egyéni bajnokságon.


Április 2.
Grappling érmek Vámoson

A Faragó Attila vezette csapat két arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel gazdagította a veszprémi Weapon Group SC éremkollekcióját a Global Grappling G4 Liga 2015-2016 évadának 6. fordulójában.


Április 15.
Rasovszky Kristóf olimpiai A szintet úszott

A Balaton Úszó Klub sportolója másodikként ért célba 1500 méter gyorson a győri országos bajnokságon, amivel teljesítette az olimpiai A szintet. A 19 esztendős kiválóság sikerének értékét növeli, hogy egyedüli veszprémi sportolóként vehetett részt a riói ötkarikás játékokon.


Május 6.
A dobogóig menetelt a másodosztály újonca (Veszprémi KSE)

A Veszprémi KSE együttese újoncként is megvillantotta oroszlánkarmait az NB I/B Nyugati csoportjában. A pontvadászat hajrájában még az élvonalbeli szereplés reménye is felcsillant Zsigmond György legénysége előtt. A bronzérmet végül a városi rivális MVM Veszprém U23-as alakulata ellen, többszörösen vert helyzetből felállva biztosították be.


Május 15.
Bécsi Nikolett kickbox világkupa ezüstérmet szerzett

Budapesten rendezték meg a XXII. KickBox Világkupát, amelyen Bécsi Nikolett a Veszprémi Thai Box SE versenyzőjeként 2. helyet szerzet egyéni küzdelemben. A három napos verseny, komoly nevezői létszámot hozott (30 ország, 2123 versenyző) a nagyvilágból.


Május 18.
Átadták az első „Szabó Ernő díjat” (VEDAC)

Május 18-án tartotta éves rendes küldött közgyűlését a VEDAC, ahol a klub elnöksége Zentai Tibornak adományozta a díjat. Az elismerést Szabóné Harlai Katalint, Szabó Ernő özvegye és Ovádi Péter, Veszprém Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője adta át.


Május 21.
Újabb magyar bajnoki bronzérem

Több remek eredményre feltéve a koronát, Krebsz Martin egy diákolimpiai és egy magyar bajnoki bronzéremmel bővítette a Veszprémi Dózsa SK éremkollekcióját. Faragó Zsolt és Izsák Károly tanítványa bokaszalag-szakadás okozta hosszú kihagyás után tért vissza a birkózószőnyegre.


Május 28.
Elképesztő izgalmak után jutott BL-döntőbe a Veszprém! (Telekom Veszprém)

A veszprémi kézilabdacsapat heroikus küzdelemben, hosszabbítás után fektette két vállra a német rekordbajnok THW Kiel együttesét a Bajnokok Ligája kölni elődöntőjében, így zsinórban másodszor jutott fináléba.


Október 8.
Bravúros eredmények a hawaii ironman vb-ről (Brassay Réka és Rónaszéki Balázs)

Október 8-án a hawaii Kona-szigetén rendezték meg az ironman világbajnokságot, melyen két veszprémi versenyző is sikerrel mérette meg magát. Brassay Réka – a 35-39 évesek nők korcsoportjában – a 13. helyen végzett. Rónaszéki Balázs pedig az 59. helyet szerezte meg a 35-39 éves férfiaknál.


Október 20.
Gólzápor és jótékonykodás (1. FC Veszprém)

A megyeszékhely első osztályú futsalcsapata több mint ezer néző előtt győzte le 8-4-re az előző kiírásban bronzérmet szerző Haladást. A Madarász-csapat nemcsak remekelt, szurkolóival együtt jótékonykodott is: a kezdés előtt több száz plüssmaci landolt a játéktéren, így támogatva a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályát.


November 20.
Japán judomester Veszprémben

Magyarországra látogatott a japán mester, Awano Yasuhiro, aki egy hetet töltött Veszprémben a helyi Judo SE-nél vendégeként. A mester a Dózsa és Simonyi iskolában valamint a Takács tanyán is színvonalas edzéseket tartott.


December 17.
Zsinórban nyolcadszor nyertek a kosarasok (HOYA-Pannon Egyetem Veszprém)

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a szezon egyik legjobb teljesítményével búcsúztatta a 2016-os évet a Pápa ellen az NB I/B Nyugati csoportban. Mérész Csaba együttese a játék minden elemében felülmúlta a megyei riválist, s aratott 102-67-es kiütéses győzelmet.


December 17.
Kónya Ádám történelmi tettet hajtott végre

A Veszprémi Sí Egylet sífutója 10 km-es szabad stílusban 70 pontot ért el a szlovákiai Slavic Cupon. Kitűnő teljesítményével jogot szerzett a 2018-as dél-koreai téli olimpián való részvételre. Kónya Ádám lehet városunk első téli olimpikonja.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.