Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Spanyolországban edzőtáboroztak a VEDAC-osok

2017. február 2. 9:51
Indul a fedettpályás atlétika szezon, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club futói az országos bajnokság mellett a márciusi Eb-re hangolnak.

Málaga mellett, Torremolinosban edzőtáboroztak a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club futói. Kéri Biankát, Szögi Istvánt és Kiss Gergőt – edzőjük, Tóthné Stupián Anikó is elkísérte az Ibériai-félszigetre, ahol napi két edzést vezényelt tanítványainak.

Kiss Gergő, Kéri Bianka és Szögi IstvánKiss Gergő, Kéri Bianka és Szögi István

Jó minőségű futópályán, gyönyörű környezetben, s jól felszerelt konditeremben készültek a közép- és hosszútávfutók, akiknek mindössze az erős szél okozott némi fejtörést a kéthetes felkészülés alatt – tudtuk meg Szögi Istvántól, aki úgy érzi, mindnyájan minőségi munkát tudhatnak maguk mögött.

– Az edzések kiváló hangulatban teltek, igazán felvillanyozott minket a spanyolországi napsütés és a jó idő – tette hozzá egyetértésben Kéri Bianka és Kiss Gergő, akik elárulták, a kemény tréningek mellett a feltöltődésre is szántak időt. Malagai városnézés mellett a gibraltári nemzeti park majomkolóniáját is meglátogatta a veszprémi atléta különítmény.

Itt készületek két hétig a veszprémi atlétákItt készületek két hétig a veszprémi atléták

Mindhárom sportoló a márciusi belgrádi fedett pályás Európa-bajnokságra szeretné magát kvalifikálni. Kéri Bianka és Kiss Gergő is a 800 méteres távon bizonyítana. Ehhez Kérinek 2:04 alatti futást, Kissnek 1:49-en belüli időt kell produkálnia.

A VEDAC-osok múlt hét kedden tértek haza Spanyolországból, szombaton pedig máris rajthoz álltak. Bécsben Kiss egyéni rekordot (1:49,15) repesztett kedvenc távján, s mindössze 15 századdal maradt le az Eb-kvalifikációt jelentő időtől. Kéri Bianka is kipróbálta magát Ausztriában, ő ezúttal 1,2 másodperccel volt lassabb (2:05,19) az Eb-szintnél. Mindkét sportoló a február 18-19-i budapesti országos bajnokságon kísérli meg a javítást.

Szögi István az 1500 méteres távon állt rajthoz Bécsben. Egyéni rekordja (3:47,76) jelzi, kiváló formában van. Esetében azonban még kérdéses, hogy az 1500 méteres vagy a 3000 méteres távon áll-e rajthoz az ob-n.

vehirsport.hu
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. 2024. április 23. 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.