Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Huszonöt éve fújja a sípot a veszprémi páros

2017. január 31. 11:40
Játékvezetőit ünnepelte hétfő este a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség (VMKSZ) a veszprémi Grund étteremben.

Az esemény apropójául a Horváth Péter–Marton Balázs bíró páros svédországi Eb-szereplése szolgált. Emellett jubileumot is ünnepelt a két sporttárs: kereken negyed évszázada fújják a sípot kézilabda-mérkőzéseken.

– A férfi és női kézilabda-válogatottak remek szereplése mellett további sportszakmai sikert is tartalmazott az elmúlt két hónap. A Horváth–Marton játékvezető duó a svédországi Európa-bajnokságon történelmi tettet hajtott végre: ők alkalmazták ugyanis először tétmérkőzésen a videóbírót – emlékeztette a sajtó képviselőit Öcsi Tamás, a VMKSZ főtitkára beszédében. Hozzátette, Veszprém megye mindig is erős volt a bírónevelésben, az utánpótlásbázis továbbra is adott, a megyei szövetség a tavalyi esztendőben tíz ifjú játékvezetőt indított el pályáján.

Öcsi TamásÖcsi Tamás

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) céljául tűzte ki, hogy „megszüntesse a fehér foltokat” Magyarország kézilabdás térképén. Azokra a régiókra írt ki a szövetség csarnoképítési pályázatot, ahol jelenleg nincs aktív kézilabda élet – tudtuk meg Öcsi Tamástól, aki azt is elárulta, hogy a pályázat támogatásával elsőként Sümeg városát fogják bekapcsolni a kézilabdavilág vérkeringésébe, majd Zircen kísérelnék meg ugyanezt.

Az elképzelések szerint Veszprém városa is új sportcsarnokkal gazdagodhatna. Az MKSZ az egyetemi sportlétesítmények fejlesztését is előtérbe helyezte, a Pannon Egyetem a Veszprémi Egyetemi Sport Clubbal karöltve kaphatna új csarnokot, melyet az intézmény felső kampuszára álmodtak meg.

Öcsi Tamás, Gáspár Soma és Vörös BenceÖcsi Tamás, Gáspár Soma és Vörös Bence

Egy nem mindennapi ereklye is gazdát cserélt. Horváth Péter és Marton Balázs közel húsz esztendeje vezetett mérkőzést azokban a mezekben, amelyek hétfő este találtak új gazdára. A szimbolikus ajándékot a jubileumot ünneplő páros indította útjára tizenöt évvel ezelőtt. Először a Bóna Szabolcs–Miskei Balázs csapathoz, majd a Felhő Ferenc–Öcsi Tamás duó birtokába kerültek, mindkét esetben NB I-es tagságig „segítve” alkalmi tulajdonosaikat. Hétfő este két fiatal várpalotai sípmester, Gáspár Soma és Vörös Bence örökölte meg a dresszeket, amelyek Öcsi Tamás reményei szerint egészen az olimpiáig vezeti majd a párost.

Horváth Péter és Marton BalázsHorváth Péter és Marton Balázs

Azt est záróakkordjaként a főszereplőket jutalmazták. Huszonöt éves játékvezetői pályafutása elismeréseként serleget, a decemberi női Európa-bajnokságon való részvételért emlékplakettet vehetett át Horváth Péter és Marton Balázs.

A világ legjobb kézilabdásainak dirigálnak

Negyed évszázados pályafutásuk során három világbajnokságon, három Eb-n, s három egyetemi világbajnokságon irányítottak a veszprémi játékmesterek. Horváth Péter és Marton Balázs a klubkézilabdában is letette névjegyét: Bajnokok Ligája döntőt, KEK-finálét is vezettek, de a kölni négyes döntőben is számított már rájuk a Nemzetközi Kézilabda Szövetség.

Zatkalik Dániel
további cikkek
Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. tegnap 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. tegnap 22:51 Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Fejér-B.Á.L. Veszprém Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Az idény végén távozik az első osztályú kézilabda-bajnokságból kieső Fejér-B.Á.L. Veszprém éléről Danyi Gábor. A vezetőedzői feladatokat ősztől a horvát Dinko Dankovic veszi át. tegnap 19:36 Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában kézilabda Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában Ilic Zoran öt gólt lőtt a HSV Hamburg csapatában, amely házigazdaként 33-33-as döntetlent játszott a VfL Gummersbach együttesével a német férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. április 21. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.