Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
6°C
2024. március 19. József
Veszprém
6°C

A dánokra készültek a norvégok

2017. január 23. 19:17 // Forrás: MTI
Christian Berge, a norvég férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya elmondta, arra készültek, hogy a magyarok helyett az olimpiai bajnok dánokkal találkoznak a franciaországi világbajnokság keddi negyeddöntőjében.

"Egyértelműen a dánokra számítottunk, rájuk készültünk és elég sokat tudunk róluk" - nyilatkozta hétfőn az edző, majd hozzátette, nem dobják ki a jegyzeteiket, mert a közeljövőben biztosan találkoznak Dániával.

A norvégok szombaton Macedónia csapatát búcsúztatták a nyolcaddöntőben, a magyar válogatott pedig vasárnap 27-25-re legyőzte az olimpiai bajnokot Albertville-ben.

A norvég szakvezetés - fotó: francehandball2017.comA norvég szakvezetés - fotó: francehandball2017.com

"A magyar-dán meccs után volt egy rövid találkozónk a játékosokkal, utána pedig éjjel kettőig néztem következő ellenfelünk videóit, de ez normális, ilyen egy munkanap, amikor itt vagyunk. Megvan a stratégiánk és a taktikánk ellenük, de elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk. A lehető legkevesebbet kell hibáznunk, és a meccs legvégéig harcolni" - tette hozzá Berge.

A játékosokat szintén meglepte, hogy nem Dániával mérkőznek a négy közé jutásért: "Egy kicsit sokkolt, ami történt. Mentálisan a dánokra készültem, de nem tagadom, nagyon elégedett vagyok, hogy így alakult" - nyilatkozta Kristian Bjornsen.

Vele ellentétben a korábbi 208-szoros válogatott Havard Tvedten úgy látja, a magyar válogatott nehéz ellenfél lesz a norvégok számára.

"A félig-meddig leeresztett dán csapatnak jobban örültem volna, mint a motivált magyar együttesnek. Ugyanolyan ádáz csatára számítok, mintha Dániával találkoznánk" - mondta a televíziós szakértőként tevékenykedő Tvedten.

Hozzátette, a magyarok mindig képesek voltak nagyszerűen küzdeni, ráadásul most hatékony a játékrendszerük. Amikor felvetették neki, hogy labdarúgó-válogatottjuk a tavalyi Európa-bajnokság pótselejtezőjét a rendkívül, sőt talán túlságosan optimista várakozások ellenére elveszítette a magyarokkal szemben, kijelentette, vannak véletlenek, de kedden a norvégok nagy lehetőség előtt állnak, és kihasználhatják nagyszerű ellentámadásaikat.

A magyar-norvég negyeddöntő kedden 17 órakor kezdődik Albertville-ben.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.