Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Három-négyezer versenyzőt várnak, január 17-én indul a nevezés

2017. január 6. 8:57 // Forrás: MTI
Három-négyezer versenyzőt várnak a szervezők a júliusi vizes világbajnokságra, amelyre a résztvevők január 17-étől küldhetik el nevezésüket.

Borsa Miklós, a Bp2017 szóvivője az M4 Sport pénteki Sportreggeli című adásában elmondta, hogy 190 nappal a rajt előtt az esemény fő helyszíne, a Dagály Úszóaréna 95 százalékos állapotban van, belül gyakorlatilag kész, s már csak kívül akadnak tereprendezési munkák. Hozzátette: az augusztusban ugyanazokon a helyszíneken sorra kerülő masters világbajnokság esetében még több, összesen 15 ezer versenyző részvételére számítanak.

Archív fotó - MTIArchív fotó - MTI

Borsa Miklós kiemelte, hogy az idei, július 14. és 30. közötti vizes vb lesz az első, amelyet nem egy városban rendeznek meg, hiszen a nyíltvízi úszó számoknak Balatonfüred ad majd otthont. Kitért arra is, hogy a Dagály Úszóaréna elkészülésével párhuzamosan megújul a Hajós Alfréd Uszoda és a Komjádi Uszoda is, a Batthyány téren pedig már épül az óriás-toronyugró versenyek helyszíne, ahol a férfi versenyzők 27 méterről, vagyis kilenc emelet magasságból ugranak majd egy mobil medencébe.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a világ negyedik legnagyobb sporteseményének tartott vizes világbajnokság egyben promóció is lesz Budapestnek, hiszen a Városligetben rendezendő szinkronúszó versenyekről való tévéközvetítés alatt a Vajdahunyad vár lesz látható a háttérben, az óriás-toronyugrás alatt pedig a Parlament, a Lánchíd és Halászbástya, míg a nyíltvízi úszó számok idején a balatonfüredi Tagore-sétány.

"Ezek a képek olyanoknak is kedvet hozhatnak egy magyarországi utazáshoz, akik a sport miatt esetleg nem akartak eljönni Budapestre, vagy a Balatonhoz" - jelentette ki Borsa Miklós, aki beszámolt arról is, hogy a várakozásnál nagyobb az érdeklődés a világbajnokság jegyei iránt, hiszen 33 580 belépő már el is kelt. Tájékoztatás szerint a jegyárakat úgy alakították ki, hogy az átlagos magyar családok is ki tudjanak látogatni az eseményekre, így a legolcsóbb belépők 500 forintnál kezdődnek, a legdrágábbak, az úszó- és vízilabdadöntőre szólók pedig 9000 forintba kerülnek.

Perényi Szilvia, az Önkéntes Program igazgatója elmondta, hogy eddig 4500-an jelentkeztek önkéntesnek, a képzésük tavasszal indul majd el, s közülük végül a legalkalmasabb 2500-3000-et választják ki. Az eddig jelentkezettek 90 százaléka rendelkezik angol középfokú nyelvvizsgával, összesen 58 nyelvet beszélnek, de van köztük külföldi is. A határidő még nem zárult le, ezért a szervezők még mindig várják "az energikus, lendületes, kitartó és megoldáskereső" önkéntesek jelentkezését.


Vizes vb 2017: Nagy az érdeklődés a jegyek iránt

Bő egy hónap alatt majdnem 34 ezer jegyet adtak el a Budapesten és Balatonfüreden július 14. és 30. között sorra kerülő vizes világbajnokságra.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.