Idegenbeli bravúrra vágynak

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2017.01.03
  • 17:53
  • veszpremkosar.hu
Kemény összecsapásra számít a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém január 6-án (péntek, 19 óra) az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC otthonában, kosarasaink a derbin a jó védekezéssel állítanák meg a hazaiakat.

Az NB I/B Nyugati csoport idei első rangadójára a kisalföldi megyeszékhelyen kerül sor, ahol a kilenc–kettes győzelmi-vereség mutatóval második helyen álló Rába-partiak a nyolc–kettes mérleggel – éppen mögöttük – „táborozó” bakonyiakat látják vendégül. Csaplár-Nagy Ervin vezetőedző – Nárai Bence, Kovács Soma, Ruják Bence, Gombás Gábor és az exveszprémi Puszta Dávid nevével fémjelzett – gárdája a zajló kiírásban kétszer kapott ki. Mindkétszer az éllovas Oroszlányi SE Lions bánt el velük, akik előbb az első fordulóban, idegenben (93-70), majd december elején, Győrben múlták felül őket (81-67). Az előző két fellépésüket kis különbséggel nyerték meg (–Motax-Pápai KC 79-74; –Soproni MAFC-NyME 69-75), mindazonáltal Kámán Tamásékhoz hasonlóan a felsőházi rájátszás a céljuk – miközben tavaly hetedikként zárták az alapszakaszt.

Joggal merülhet fel, hogy mi húzódhat meg a szezonbeli sikereik hátterében? Mindenekelőtt jó csapatmunka jellemzi őket és a védekezésük általában nem csupán húsz percig tart ki. Mint megtudtuk: tisztában vannak azzal, hogy a veszprémiek két vállra fektetéséhez maximális figyelem és fegyelem szükségeltetik, ahhoz, hogy az akaratuk érvényesüljön, küzdeni tudásból jelesre kell vizsgázniuk.

Győrben kezdi az évet a Hoya

Ám lehet, hogy az áhított diadalukhoz ez is kevés lesz, mert a lendületben lévő kosárlabdázóink jó formában zárták az esztendőt. Zsinórban nyolc győzelemnél járnak és 2016. végén produkáltak a legjobban. Pápán csapatként küzdöttek, szinte végig domináltak, majd’ mindenben riválisuk fölé nőttek (67-102). Mindenki beletett valamit a közösbe, a sportolók egymás kezére játszva robogtak előre. Miután sok energiát fektettek a csatába, teljesen elkedvetlenítették a hajrára leeresztett, hitüket vesztett hazaiakat.

– Mivel a győriek stabilak, jó spílerekből álló együttesük van és az évadban jól is teljesítenek, nehéz csata előtt állunk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – Ugyanakkor nekünk az a célunk, hogy folytassuk a jó sorozatunkat, s legyőzzük őket a saját pályájukon. Ez lebeg a szemünk előtt. Így valamelyest visszavághatnánk nekik az őszi kupavereségért, az akkori kellemetlen percekért. Szeretnénk idegenbeli bravúrt elérni, de tudjuk: etéren nem lesz könnyű dolgunk. Ahhoz, hogy nyerhessünk a veszélyes vetélytárs ellen, okosan és koncentráltan kell pattogtatnunk. A legfontosabb, hogy a hátsó alakzatunk a helyén legyen, mert abból tudunk gyorsan és eredményesen támadni. Ha fegyelmezett és pontos játékkal kontrolláljuk az eseményeket, akkor nem engedjük őket kibontakozni.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 27
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 26
3. Nyíregyháza Blue Sharks 24
4. PVSK-Kronosz Kiadó 19
5. Vasas Akadémia 22
6. Tehetséges Fiatalok Basketball 18
7. MEAFC 22
8. MTK Törökbálint 20
9. Calle Pubfood Békés 20
10. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 20
11. Nagykőrösi Sólymok KE 19
12. Vásárhelyi Kosársuli 16
13. Bonyhádi KSE 18
14. Budapesti Honvéd SE 14
utolsó módosítás 2018. január 13. 21:57
tovább »