Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Teljesültek a célok a Telekom U23-nál

2017. január 1. 20:04
Rapatyi Tamás vezetőedző a hibaszázalék visszaszorítását tűzte ki célul tavaszra a másodosztályú kézilabda-bajnokság nyolcadik helyén álló együttesnél.

A Telekom Veszprém U23-as együttese új szakvezetővel vágott neki a másodosztályú kézilabda-bajnokság 2016/17-es küzdelmeinek. A gárda korábbi trénere, Éles József a városi rivális Veszprémi KSE-hez távozott, helyét Rapatyi Tamás vette át a kispadon.

Az élvonalbeli anyaegyesület „előszobájaként” is funkcionáló U23-as egylet a fiatal tehetségek pallérozását tűzte ki célul, akik így nívós, felnőtt pontvadászatban, komoly „tűzben” edződhetnek hétről hétre. Sőt, a két alakulat szoros együttműködése révén az U23-ok közül többen is bemutatkozhattak a felnőttek között az NB I-ben és a SEHA-ligában.

A „kis Veszprém” az NB I/B fél távjánál tizenkét pontot gyűjtött, így a nyolcadik helyről mehetett karácsonyi szünetre.

– Úgy vélem, sikerült elérnünk azt a célt, amit szeptemberben kitűztünk magunk elé – húzta alá Rapatyi Tamás a vehirsport.hu érdeklődésére. – A lehetőséghez jutó fiatalok rengeteget fejlődtek, meccsről meccsre érettebb játékot produkáltak. Amikor az ősz második felében kiegészült a keretünk a felnőtt csapat edzéseit látogató rutinosabb húzóembereinkkel, eredményességben is bizonyítottunk – tette hozzá.

A szakember leszögezte: együttesénél a játékosok egyéni képzésére fektetik a hangsúlyt, a pályán elért eredmények másodlagosak.

Dávid Máté és Rapatyi TamásDávid Máté és Rapatyi Tamás

– Az a célunk, hogy a játékosaink egyénileg lépjenek előre. Stabil NB I-es játékosokat szeretnénk kinevelni, s nem titkolt vágyunk, hogy a jövőben az első gárdának is játékosokat adhassunk – árulta el a tréner, aki úgy látja, jó úton halad céljai eléréséhez a Telekom utánpótlásműhelye. Bizonyítja ezt az is, hogy a csapatból két játékos is profi szerződést írhatott alá nemrégiben. Dávid Máténak nevelőegyesülete, a Cegléd kínált NB I-es kontraktust. Szita Zoltán pedig a Telekom Veszprém mellett kötelezte el magát 2020-ig.

Rapatyi Tamás úgy véli, az első gárdánál edződő játékosai olyan magabiztos kézilabdázókká váltak az elmúlt fél évben, akik minden helyzetben képesek magas szinten teljesíteni. Megjegyezte, bőven akad még feladatuk: a tavaszi szezon legnagyobb kihívása a csapat hibaszázalékának visszaszorítása lesz. – A szerényebb játéktudású ellenfelek ellen még beleférnek a „buta” hibáink, az élmezőnnyel szemben azonban már nem engedhetjük meg azokat. Ha ezen sikerül javítanunk, akkor eredményesebbek is lehetünk a hátralevő időszakban – tette hozzá.

Zatkalik Dániel
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.