Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tökéletes szezonzárás a birkózóknál

2016. december 26. 11:56 // Forrás: Janku Ferenc
A veszprémi Centrum SE növendékei birkózásban, szumóban és grundbirkózásban is szép sikereket értek el a közelmúltban.

A birkózók közismerten bevállalós sportolók, szeretik magukat többféle sportágban is megméretni. Emlékezzünk csak Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózóra, aki kick-boxban, MMA-ban és grapplingben is világbajnok lett. Vagy Bárdosi Sándorra, aki a birkózás mellett MMA-ban és szumóban is a világ élvonalába küzdötte magát.

A Centrum SE fiatal sportolóinak ugyan még sokat kell dolgozniuk ahhoz, hogy nagynevű elődjeikkel egy lapon említhessék őket, de hasonló úton indultak el, hiszen megmérették magukat birkózásban, szumóban és grundbirkózásban egyaránt. Az elmúlt egy hónapban négy versenyen bizonyították rátermettségüket.

Jámbor Levente a dobogó tetejénJámbor Levente a dobogó tetején

Elsőként Dunaújvárosban járt a csapat, ahonnan birkózásban Jámbor Levente arany-, Kék Milán, Szecsődi Máté és Papp Nikolett ezüstéremmel térhetett haza.

Ezután a Veszprémben megrendezett Grundbirkózó Diákolimpia elődöntője következett, ahol a Cholnoky, illetve Kossuth iskolában edző birkózók csapata saját iskolájuk diákjaival egészült ki. A Cholnoky Jenő Általános Iskola kettő, míg a Kossuth iskola egy csapattal nevezett az öt megyét felölelő versenyre. A népes mezőnyben a diák II-es korcsoportban a Cholnoky csapata és a diák I-es korcsoportban a Kossuth csapata egyaránt a harmadik helyet szerezte meg, míg a diák II-es korcsoportban a Cholnoky csapata a negyedik helyen végzett.

A Batthyány Olimpiára tizenöt fővel nevezett a Centrum SE, itt Jámbor Levente, Kék Milán, Kiss Zétény első helyezett lett, továbbá született hat második és öt harmadik helyezés is.

A szumó utánpótlás olimpián egy második és négy harmadik helyezettel bővült az eredménylista. Ugyanitt az U16-os és U18-as korosztályok számára magyar bajnoki futamokat rendeztek. A csapat több tagja is sérült volt, így csak két versenyző állhatott rajthoz. Az U16-ban Laczkó Benedek bronz-, az U18-as korosztályban pedig aranyérmes lett. A másik veszprémi versenyző, Schvarcinger Zsolt második helyen végzett.

A szezon utolsó versenyét Érden rendezték, ahova tizenegy fővel érkeztek a Centrum SE birkózói. A színvonalas versenyen nagy küzdelmeket láthatott a publikum. A csapat legfényesebb érmeit Szecsődi Máté és Kék Milán szerezték, a dobogóról épp csak lecsúszott Jámbor levente. Harmadik helyen végzett Csák Imre, Kiss Zétény, Papp Nikolett, Tóth Gábor, Nagy Patrik, Kis Máté, Jámbor Kristóf és Böröndi Botond.

A 2017-es szezon már januárban elkezdődik az ifjú tehetségek számára.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.