Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Eredményes évadot tudhat maga mögött a VTC

2016. december 19. 21:06
Szép sikerekkel zárta a 2016 évi versenyszezont a Veszprémi Torna Club (VTC).

November 19-én a budapesti Tornacsarnokban rendezték a leány tornászok utánpótlás – serdülő, kadet, ifi – csapatbajnokságának 2. fordulóját. A Veszprémi Torna Club Borzas Liána, Vörös Virág, Gesztesi Lili, Jónás Alíz, Mészáros Sára, Kupcsik Csenge összeállítású csapata biztonsági gyakorlatokkal versenyzett. Kisebb hibák ugyan előfordultak náluk, összességében azonban szépen szerepeltek. Külön ki kell emelni, hogy Borzas Lia először, Vörös Virág pedig másodszor mérette meg magát ebben a korcsoportban. A tavaszi első forduló után így alakult ki az összesített országos ranglista, amelynek hetedik helyén zárt a kiválóan teljesítő veszprémi csapat.

Borzas Liána, Vörös Virág, Gesztesi Lili, Jónás Alíz, Mészáros Sára és Kupcsik Csenge - Fotók: VTCBorzas Liána, Vörös Virág, Gesztesi Lili, Jónás Alíz, Mészáros Sára és Kupcsik Csenge - Fotók: VTC

A VTC másik szakágának képviselői, a gumiasztalasok november 25-én a Dunaújvárosban megrendezett országos bajnokságra utaztak. Kavalecz Lara utánpótlás II. korcsoportban és Kovács Botond I. korcsoportban egyaránt országos bajnok lett. Ugyanitt Kerék Csongor második, Sződy Roland harmadik helyezett lett.

Kavalecz Lara országos bajnok lettKavalecz Lara országos bajnok lett

December 3-án szintén a fővárosi Tornacsarnokban rendezték a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) „zsebibaba” országos csapatbajnokságának második fordulóját. A MATSZ által lebonyolított viadalok közül ez a legnépesebb: az ötévesektől a tizennégy évesekig több korcsoportban, két kategóriában közel hatszázan (!) versengtek az érmekért.

Kovács Zoé, Kovács Luca, Pálfi Leila és Kálmán LucaKovács Zoé, Kovács Luca, Pálfi Leila és Kálmán Luca

A VTC két csapattal képviseltette magát az I. korcsoportban. A tornászok „kötött” kategóriában kezdtek, talajon és gerendán is bemutatták előírt gyakorlataikat. Az eredményhirdetésen az első és második forduló összesítése alapján a Kovács Zoé, Kovács Luca, Pálfi Leila, Kálmán Luca összetételű „B” csapatot a dobogó második helyére szólították. Az „A” csapat – Molnár Petra, Antal Lilla, Szabó Eszter, Horváth Lora és Horváth Róza – pedig a negyedik helyen végzett.

Garai Zara, Beitl Maja, Raáb Boriska, Kugler Hanna és Tamás LizaGarai Zara, Beitl Maja, Raáb Boriska, Kugler Hanna és Tamás Liza

A VTC II. korcsoportos együttesei közül kettő a „kötött” kategóriában szerepelt. Az első és második forduló összesítése alapján az országos rangsorban a „B” csapat – Garai Zara, Beitl Maja, Raáb Boriska, Kugler Hanna, Tamás Liza – a kilencedik helyen végzett. Az „A” gárda – Koronczai Ármina, Perl Dalma, Vizeli Melinda, Molnár Dorka, Koronczai Csenge és Gosztolai Szaffi – a 12. helyen zárt. „Szabad” kategóriában a Bedő Rebeka, Szilágyi Dorka, Tamás Lora, Barabás Szilvia, Schreyer Virág, Fejér Bernadett, Máté Lea, Páll Emma összeállítású egység 6. lett.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.