Ajándékkal készülnek karácsonyra

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2016.12.13
  • 18:22
  • veszpremkosar.hu
A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém esetében valahol mindig különleges jelentőséggel bírnak a Motax-Pápai KC elleni csaták. Nem lesz ez másként december 16-án (péntek, 18 óra) sem, vendégkörünk akkor nyerheti meg a megyei rangadót, ha okosan és fegyelmezetten játszik.

Az NB I/B Nyugati-csoport harmadik helyére lépett kosárlabdázóink jó formában és hangulatban várják az idegenbeli összecsapást, lévén, az előző hét mérkőzésüket behúzták. Kámán Tamásék a minap a Soproni MAFC-NyME-t múlták felül a Vetési gimnáziumban (95-70). A helyi kedvencek védekezése sokáig élményszámba ment, az agresszivitásukkal megfojtották az ellenfél próbálkozásait. A mieink három negyeden át igazolták, hogy komoly potenciállal rendelkeznek: más ritmusban tüsténkedtek, egység és összhang jellemezte az előadásukat. Nem volt miért idegeskedni, remek megoldásokkal szolgáltak, s mivel teljesen elbizonytalanították a Hűség-városiakat, a lényeges kérdések az első félidőben eldőltek. Óriási fölényben voltak – több mint negyven ponttal vezettek –, aztán az utolsó tíz percben alaposan visszavettek a tempóból. A folytatásban már nem tudtak felpörögni, mondjuk ki: leblokkoltak. A győzelmük persze nem forgott veszélyben, ám utólag bevallották: sajnálják, hogy a végén így kiengedtek.

Megyei rangadó előtt a Hoya

Leendő riválisuk a tízedik forduló előtt a tabella hetedik helyezettje, négy diadallal és öt vereséggel. A pápaiak a legutóbbi három fellépésükön kikaptak, múlt héten az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC pályáján véreztek el (79-74). Előtte az MTK Törökbálint (74-91) és az Oroszlányi SE Lions (106-41) bánt el velük. Ám ne legyen kétségünk afelől, hogy a szerb Nikola Majic, a hórihorgas Keresztes Rafael és a vajkezű Kálmán László nevével fémjelzett gárda a bakonyiak ellen felszívja magát és megpróbál visszatérni a siker ösvényére. Az elmúlt évek alátámasztották: ezeket a vérbeli derbiket gyakran a lélektani tényezők döntik el, megesik, hogy az ilyen ki-ki meccsek előtt megy a fogadkozás.

– A megyei rangadó valahol presztízscsata, szakmailag mégis úgy tekintünk rá, mint a többi bajnokinkra. Vagyis nem sütném rá, hogy a szezon legfontosabb találkozója vár ránk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Kemény ütközetre számítok, csakhogy a zajló pontvadászatban nincsenek könnyű „darabok”. Öröm, hogy hosszú idő után teljes kerettel dolgozhatok, mindenkire számíthatok. Folyamatosan próbálunk fejlődni és előrelépni, a mostani győzelmek jót tettek a srácok önbizalmának. A pápaiak kisebb gödörbe kerültek, amiből biztosan ki akarnak mászni, ráadásul az otthonukban senki sem mehet ellenük biztosra. A párharcnak most sincs egyértelmű esélyese. Ugyanakkor bízom abban, hogy meg tudjuk oldani a feladatot, hiszen a győzelem a célunk. Harcolni és küzdeni fogunk. Kulcsjelentőségű lesz a legjobb embereik játékának kivédekezése, miközben tisztában vagyunk azzal, hogy nem csak rájuk épül a csapatuk. Több jó sportolójuk is van. Arra koncentrálunk, hogy a saját kosárlabdánkat játsszuk. Azt várom, hogy negyven percen keresztül összpontosítsunk. Remélem, hogy Hegedűs Attiláék maximálisan megvalósítják a megbeszélt taktikát, ugyanis képletesen győzelmet szeretnénk tenni a szurkolóink karácsonyfája alá.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 27
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 26
3. Nyíregyháza Blue Sharks 24
4. PVSK-Kronosz Kiadó 19
5. Vasas Akadémia 22
6. Tehetséges Fiatalok Basketball 18
7. MEAFC 22
8. MTK Törökbálint 20
9. Calle Pubfood Békés 20
10. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 20
11. Nagykőrösi Sólymok KE 19
12. Vásárhelyi Kosársuli 16
13. Bonyhádi KSE 18
14. Budapesti Honvéd SE 14
utolsó módosítás 2018. január 13. 21:57
tovább »