A sereghajtó érkezik az évzárón

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2016.12.10
  • 14:42
Kötelező győzelem előtt az 1. Futsal Club Veszprém, amely idei utolsó hazai bajnokiján az újonc Bőnyt fogadja hétfőn (18.30) a Március 15. utcai sportcsarnokban.

A válogatott programja miatt két hét szünet után folytatódnak az első osztályú futsal-bajnokság küzdelmei. A hétfői játéknapon a sereghajtó, eddig mindössze egyetlen pontot szerző Bőny látogat a forduló előtt harmadik helyen álló Veszprémhez.

– A tabellára pillantva valóban „fix egyes” a mérkőzés, azonban azt is látni kell, hogy a Bőny meccsről meccsre jobban játszik az erősebb ellenfelek ellen. Jó példa erre a dunaújvárosi bajnokijuk, ahol úgy kaptak ki 9-6-ra, hogy négy perccel a vége előtt még 6-6-ra álltak – emlékeztetett az 1. FCV vezetőedzője, Madarász János.

Tar Tamásék utolsó hazai fellépése következik 2016-ban

– Ezzel együtt is mi vagyunk a találkozó esélyesei, s minden erőnkkel azon leszünk, hogy ezt a pályán is bizonyítsuk. Az év utolsó hazai fellépése következik, önmagunk, szurkolóink, s persze a tabellán elfoglalható helyezések miatt is kötelező a három pont begyűjtése – tette hozzá.

A stáb Boromisza Dánielre eltiltás, Fehér Krisztiánra pedig sérülés miatt nem számíthat az évzárón (a nyáron érkező futsalos vállát hamarosan műteni kell). Hoffer Levente és Petróczi Márton a hétvégét az U19-es válogatottal tölti, három mérkőzés is vár rájuk címeres mezben, így hétfőn vélhetően pihenőt kapnak Madarász mestertől.

Az idei küzdelmeket egyébként pénteken, a Berettyóújfalu vendégeként zárja a Veszprém.

„A spanyolok legalább ennyivel jobbak”

A magyar válogatott a hét elején Spanyolország legjobbjai ellen vívott páros mérkőzést Nyíregyházán, ahol előbb 5-1-es, majd 6-1-es vereséget szenvedett. Mindkét találkozón pályára lépett a bakonyiak csapatkapitánya, Tatai József.

– A spanyol együttes a világ egyik, ha nem a legjobb válogatottja a világon. Szembetűnő volt, hogy mind dinamika, mind technikai tudás terén mennyivel előttünk járnak. A válogatottunk próbálta kompenzálni a két gárda közötti tudáskülönbséget, ami többé-kevésbé sikerült. Úgy vélem, Sito mester számára hasznos volt a páros találkozó. Azt pedig be kell látni, hogy a két csapat között jelenleg legalább ekkora különbség van – fogalmazott Madarász János.

Tabellák
Férfi futsal NB I 2016/17, felsőházi rájátszás
1. Rába ETO 14
2. MVFC-Berettyóújfalu 10
3. Dunaferr DUE Renaplin FC 9
4. Aramis SE 8
5. 1. FC Veszprém 6
6. Swietelesky-Haladás 1
utolsó módosítás 2017. április 24. 21:20
tovább »
Futsal NB I, 2016/17 alapszakasz
1. Rába ETO 51
2. Dunaferr DUE Renaplin FC 36
3. MVFC-Berettyóújfalu 31
4. 1. FC Veszprém 27
5. Aramis SE 27
6. Swietelesky-Haladás 26
7. Nyírgyulaj KSE 23
8. Göcsej SK 19
9. FTC Futsal 13
10. Bőny 3
utolsó módosítás 2017. március 13. 22:02
tovább »