Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Wieder Ilona fölényes győzelmet aratott

2016. november 22. 20:08
A Veszprémi Honvéd SE (VHSE) kiválósága mindkét nap hibátlanul teljesítette az Őszi Boróka Kupa pályáját, így nem talált legyőzőre W60 kategóriában.

November 12-13-án a Dél-Alföldön, Bócsa község határában rendezték meg az Őszi Boróka Kupa tájékozódási futó versenyt, ahol egy rövidített normáltávú, és egy normáltávú futamon vehettek részt a nevezők.

– A sajátos terepen (homokdűnék és homokbuckák között, részben nyílt részeken, részben sűrű borókabokrok foltszerű labirintusában) légvonalban 2–12 km hosszúságú pályákat tűztek ki a szervezők. Arra pedig ki-ki a választott útvonalaknak, esetleg a keresgélésnek, eltévedésnek megfelelő mértékben tett még rá pár száz métert vagy néhány kilométert – elevenített fel a körülményeket Mérő Edit, a Veszprémi Honvéd SE Tájékozódási Futó Szakosztályának sajtóreferense.

Érdekességként hozzátette: versenyfelhívásban ritkán olvasni olyan érdekes információt, mint a Boróka kupák esetében, ahol a pályaadatok és az ellenőrző pontok száma mellett azt is feltüntetik, hány pont lesz a borókásban elrejtve.

Wieder Ilona győzelméhez kétség sem fért - Fotó: Wieder FerencWieder Ilona győzelméhez kétség sem fért - Fotó: Wieder Ferenc

Félezernél is több tájfutó indult a versenyen, akiket nem rettentett el a feladat nehézsége, hanem inkább remek kihívásnak tekintették azt. Köztük finn, szlovák, román, szerb, osztrák, cseh, szlovén, horvát, spanyol versenyzők.

A VHSE képviseletében Wieder Ilona mindkét nap hibátlanul teljesítette a pályát. Összetett időeredménye alapján fölényes győzelmet aratott a W60 kategóriában, magyar, szerb és finn versenyzőket maga mögé utasítva.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.