A saját kosárlabdájukra koncentrálnak

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2016.11.16
  • 18:02
  • veszpremkosar.hu
Egészséges önbecsüléssel és bizakodva utaznak el a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdázói Bajára, ahol november 18-án (péntek, 17 óra) zsinórban a hatodik diadaluknak örülnének az NB I/B Nyugati csoportban.

A mieink a sikertelen idényrajtjuk után múlt héten megszerezték az ötödik győzelmüket, így öt-kettes mérleggel az ötödik helyen állnak a tabellán. Kosárlabdázóink legutóbb, egy nem túl magas színvonalú bajnokin az Alba Fehérvár II-t múlták felül (100-63). A sereghajtó ellen erődemonstrációt tartottak a palánkok alatt – erre a hatvannégy lepattanójuk utal –, ilyenformán érvényesült a felek közötti tudásbeli különbség. A jól kezdő hazaiak sikere annak ellenére nem forgott veszélyben, hogy játékosaik temérdek ziccert hagytak ki, ráadásul a fiatalok sok esélyt kaptak. A találkozó legfőbb pozitívuma kétség kívül Nebojsa Pavlovic debütálása volt, a bosnyák erőcsatár huszonhárom ponttal – és jó néhány hasznos, előremutató statisztikai adatot „lobogtatva” – mutatkozott be. A bajaiak jelenleg éppen a székesfehérváriak előtt tizenegyedikek a nyugati országrészben: egy győzelemmel és hat vereséggel. Hosszú István vezetőedző – Mándity Máté, Nagy Dániel, Milos Vukicevic, Pinkovics Bálint és Délity Bence nevével fémjelzett – együttese eddig csak a Soproni MAFC NyME-t tudta két vállra fektetni (77-63), a többi fellépését elvesztette.

– Úgy vélem, hogy az előttünk álló párharcnak nincs egyértelmű esélyese, hiszen egy jól felkészített, erős csapat lesz a riválisunk, ahol a kezdőötösből mindenki képes jó teljesítményre – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – A kintről jól dobó ellenfelünk remek játékosállománnyal rendelkezik, ezért nehéz dolgunk lesz velük, főként idegenben. Komolyabb üresjáratok nem férnek bele a produkciónkba. Fontos lesz a kulcsembereik semlegesítése, nem szabad hagyni őket érvényesülni. Ezzel együtt elsősorban a saját kosárlabdánkra koncentrálunk. Az újabb sikerhez mindenben javulnunk kell kicsit. Úgy látom, mind jobb passzba kerülünk, mérkőzésről-mérkőzésre lépünk előre – a győzelmek feldobnak bennünket. Szeretnénk csapatként, egységesen és fegyelmezetten kosárlabdázni. Ha jól védekezünk, akkor nyerhetünk. S remélhetőleg a hosszú utazás sem visel meg minket.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 27
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 26
3. Nyíregyháza Blue Sharks 24
4. PVSK-Kronosz Kiadó 19
5. Vasas Akadémia 22
6. Tehetséges Fiatalok Basketball 18
7. MEAFC 22
8. MTK Törökbálint 20
9. Calle Pubfood Békés 20
10. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 20
11. Nagykőrösi Sólymok KE 19
12. Vásárhelyi Kosársuli 16
13. Bonyhádi KSE 18
14. Budapesti Honvéd SE 14
utolsó módosítás 2018. január 13. 21:57
tovább »