A saját kosárlabdájukra koncentrálnak

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2016.11.16
  • 18:02
  • veszpremkosar.hu
Egészséges önbecsüléssel és bizakodva utaznak el a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdázói Bajára, ahol november 18-án (péntek, 17 óra) zsinórban a hatodik diadaluknak örülnének az NB I/B Nyugati csoportban.

A mieink a sikertelen idényrajtjuk után múlt héten megszerezték az ötödik győzelmüket, így öt-kettes mérleggel az ötödik helyen állnak a tabellán. Kosárlabdázóink legutóbb, egy nem túl magas színvonalú bajnokin az Alba Fehérvár II-t múlták felül (100-63). A sereghajtó ellen erődemonstrációt tartottak a palánkok alatt – erre a hatvannégy lepattanójuk utal –, ilyenformán érvényesült a felek közötti tudásbeli különbség. A jól kezdő hazaiak sikere annak ellenére nem forgott veszélyben, hogy játékosaik temérdek ziccert hagytak ki, ráadásul a fiatalok sok esélyt kaptak. A találkozó legfőbb pozitívuma kétség kívül Nebojsa Pavlovic debütálása volt, a bosnyák erőcsatár huszonhárom ponttal – és jó néhány hasznos, előremutató statisztikai adatot „lobogtatva” – mutatkozott be. A bajaiak jelenleg éppen a székesfehérváriak előtt tizenegyedikek a nyugati országrészben: egy győzelemmel és hat vereséggel. Hosszú István vezetőedző – Mándity Máté, Nagy Dániel, Milos Vukicevic, Pinkovics Bálint és Délity Bence nevével fémjelzett – együttese eddig csak a Soproni MAFC NyME-t tudta két vállra fektetni (77-63), a többi fellépését elvesztette.

– Úgy vélem, hogy az előttünk álló párharcnak nincs egyértelmű esélyese, hiszen egy jól felkészített, erős csapat lesz a riválisunk, ahol a kezdőötösből mindenki képes jó teljesítményre – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – A kintről jól dobó ellenfelünk remek játékosállománnyal rendelkezik, ezért nehéz dolgunk lesz velük, főként idegenben. Komolyabb üresjáratok nem férnek bele a produkciónkba. Fontos lesz a kulcsembereik semlegesítése, nem szabad hagyni őket érvényesülni. Ezzel együtt elsősorban a saját kosárlabdánkra koncentrálunk. Az újabb sikerhez mindenben javulnunk kell kicsit. Úgy látom, mind jobb passzba kerülünk, mérkőzésről-mérkőzésre lépünk előre – a győzelmek feldobnak bennünket. Szeretnénk csapatként, egységesen és fegyelmezetten kosárlabdázni. Ha jól védekezünk, akkor nyerhetünk. S remélhetőleg a hosszú utazás sem visel meg minket.

Tabella
Férfi kosárlabda NBI/B, 2016/17
1. OSE Lions 23
2. Hoya-Pannon Egyetem Veszprém 22
3. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 21
4. MTK Törökbálint 20
5. Tehetséges Fiatalok-Budapest 18
6. Metal-Work Bonyhádi KSE 18
7. PVSK-Kronosz Kiadó 16
8. Motax-Pápai KC 16
9. Budafok 15
10. SMAFC-NYME 14
11. Bajai Bácska FKE 12
12. Alba Fehérvár 12
utolsó módosítás 2017. január 15. 10:55
tovább »