Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Értékes helyezéseket szállítottak

2016. október 26. 20:41
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek a hétvégi országos megmérettetésen.

A Nógrád megyei Buják adott otthont az idei év utolsó két nagy országos tájékozódási futó bajnokságának, a hagyományos rendszerű csapatbajnokságnak, valamint a pontbegyűjtő csapatbajnokságnak. Előbbinél a csapat eredményét a csapattagok összesített ideje határozza meg, míg utóbbi versenyforma kissé bonyolultabb, itt a mindenki számára kötelező ellenőrző pontokon felül meghatározott számú egyéb pontot kell a csapattagok között tetszőlegesen elosztva érinteni.

Bálint Benedek, Kovács Márk és Angyal Dániel győzelmet ünnepelhetett - Fotók: Bálint BenceBálint Benedek, Kovács Márk és Angyal Dániel győzelmet ünnepelhetett - Fotók: Bálint Bence

– A Cserhát-hegység területén kijelölt pályák sok természeti szépséget, és egyben technikai kihívást tartogattak a nevezőknek. Meredek lejtők, vulkanikus eredetű sziklatömbök, változatos lefutású, mély völgyek és keskenyebb vízmosások között folytak két napon át a küzdelmek az országos bajnoki címekért – számolt be portálunknak a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) tájfutó szakosztályának sajtóreferense, Mérő Edit.

Az időjárásra semmi panasz nem lehetett, a versenyt megelőző komoly esőzés miatt azonban a szervezők kénytelenek voltak a versenyközpontot és a célt is máshová telepíteni, ami némi kényelmetlenséget okozott: a sportolók és kísérők többszáz fős tábora egy lényegesen kisebb területen zsúfolódott össze, illetve a rajt is jóval távolabb került az eredeti tervekhez képest. Emiatt a módosított útvonalat követő, több kilométer hosszúra nyúlt, odavezető út már önmagában egy kisebbfajta gyalogtúrává lépett elő.

Kaszásné Boa Ágnes, Böröczkyné Makai Anna és Németh Zsoltné harmadik lettKaszásné Boa Ágnes, Böröczkyné Makai Anna és Németh Zsoltné harmadik lett

A megmérettetésen a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tagjai is indultak, akik szép sikereket értek el: egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérem, valamint további remek, bajnoki pontokat érő eredmények születtek a hétvége során. A 14 éves fiúk mezőnyében versenyző Angyal Dániel és Bálint Benedek duplázott, ők mindkét nap dobogóra állhattak.

Bálint Ádám, Angyal Dániel és Bálint Benedek ezüstérmet szerzettBálint Ádám, Angyal Dániel és Bálint Benedek ezüstérmet szerzett

A VHSE eredményei

Pontbegyűjtő csapatbajnokság:
F14A: 1. Angyal Dániel, Bálint Benedek, Kovács Márk
N14A: 5. Lantai Lili, Lantai Anna Boróka, Papp Viktória
F16A: 6. Bácskai Péter, Tokai-Kiss Bálint, Mérő Dominika
F105: 6. Bálint Bence, Barát János, Lantai Gyula

Hagyományos csapatbajnokság:
F14A: 2. Bálint Ádám, Angyal Dániel, Bálint Benedek
N145: 3. Kaszásné Boa Ágnes, Böröczkyné Makai Anna, Németh Zsoltné
N14A: 6. Bácskai Eszter, Lantai Lili, Lantai Anna Boróka

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.