Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Embert próbáló pálya fogadta a tájfutókat

2016. október 23. 13:02
Értékes helyezéseket értek el a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói a Csákberény határában rendezett országos egyesületi váltóbajnokságon, valamint a normáltávú országos egyéni bajnokságon.

A magyar tájékozódási futó bajnokságsorozat két újabb eseményére került sor október 15-16-án egy egyéni- és egy csapatverseny keretében. Az országos egyesületi váltóbajnokság, valamint a normáltávú országos egyéni bajnokság helyszínéül idén a Vértes-hegységre esett a választás, annak is egy igen-igen embert próbáló részére, Csákberény határában.

Népes mezőny a versenyen - Fotók: Máthé IstvánNépes mezőny a versenyen - Fotók: Máthé István

Egyesületi váltó ob

– A festői panorámát nyújtó, kopár hegytetők között, a sziklákkal teli, meredek lefutású völgyekkel tagolt, sokfelé nagyon nehezen futható területen kőkemény pályákat álmodtak meg a szervezők –tudtuk meg a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) tájfutó szakosztályának sajtóreferensétől, Mérő Edittől.

A VHSE harmadik helyezett női váltójaA VHSE harmadik helyezett női váltója

Szép eredmény, hogy a megmérettetésen a VHSE váltója harmadikként végzett. N150 kategóriában bronzérmes lett az egyesület szenior női csapata, Kaszásné Boa Ágnes, Böröczkyné Makai Anna és Németh Zsoltné. A küzdelem szorosságát jelzi, hogy alig négy másodperces előnnyel jutottak fel a dobogóra.

Normáltávú egyéni ob

A váltóban indulók számára részben már ismert volt, milyen kíméletlen terepre kell számítaniuk másnap az egyéni bajnokságon is. Nem okozott meglepetést, hogy a mezőny egy része a győztes időknél jóval lassabban, annak akár többszöröse alatt tudta teljesíteni a kijelölt feladatot. Nemcsak a sok, azonos tereptárgy között okozott fejtörést megtalálni a megfelelőt (például egy sziklákkal teli hegyoldalban azt az egy sziklát, aminek a hasadékába az ellenőrző pontot rejtették). A pályakitűzők hosszú, némely kategória esetén a légvonalban 2 km-t is meghaladó átmeneteket is illesztettek a pályákba, ahol az útvonalválasztás sikeressége akár a helyezések sorrendjét is eldönthette.

Wieder Ilona a dobogó harmadik fokánWieder Ilona a dobogó harmadik fokán

Az idei évad utolsó egyéni országos bajnokságán a fiatalok és a szeniorok közül is két-két versenyzőnknek bajnoki pontokat jelentő helyen sikerült befutni a célba.

Eredmények: 4. Bálint Benedek (F14E), 6. Mérő Dominika (N16E), 4. Németh Zsoltné (N45A), 3. (N60A) Wieder Ilona.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.