Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Áldatlan állapotok a Veszprémi Torna Clubnál

2016. október 19. 22:28
A tornászok otthona az elodázhatatlan felújításon túl bővítésre is szorulna. A több mint százötven gyermeket foglalkoztató sportműhely négyéves munka eredményeként mára korosztályos magyar bajnokokat tudhat versenyzői közt.

Marosvölgyi Tamás négy éve érkezett a kilencvenes évek eleje óta működő veszprémi tornászegyesület élére. Azóta a veszprémi torna újjáéledt, s megháromszorozódott a sportág iránt érdeklődő fiatalok száma.

– Újra komoly tornaéletről beszélhetünk a városban. Jelenleg hároméves kortól tizenévesekig foglalkozunk fiatalokkal, akik női szertorna és gumiasztal szakágakban szállítják időről-időre az eredményeket – számolt be elnöksége eddigi eredményeiről a Veszprémi Torna Club elnöke, Marosvölgyi Tamás, aki labdarúgó múltja miatt lehet ismerős a bakonyiaknak.

Omladozó vakolat, átszakadt, felvizesedett falak. Ilyen és ezekhez hasonló állapotok uralkodnak a Wartha Vince utcai létesítményben. A Magyar Torna Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság jelentősebb infrastrukturális támogatásáról biztosította a VTC-t.

A tornászok helyzete azonban korántsem egyszerű, mivel addig nem kaphatnak állami támogatást, míg a létesítmény átadás-átvétele a Magyar Állam és a Veszprémi Önkormányzat között nem történt meg.

– A két öltözőt mielőbb rendbe kellene tenni, mivel a megnőtt létszám miatt már az is előfordult, hogy a gyerekeknek kint, a szabad ég alatt kellett öltöznie. A jó időben ez eddig nem volt akadály. A hideg idő beálltával viszont mobil-konténerekre lenne szükségünk a megnövekedett létszám kiszolgálásához – ismertette a viszonyokat a klub első embere, aki elmondta a Veszprém város vezetése elkötelezett az ügy rendezésében, s a Magyar Torna Szövetség is teljes mellszélességgel támogatja az egyesület működését.

Zatkalik Dániel
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.