Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Kovács ezüstérme maratonon

2016. október 12. 21:41
A legjobb Veszprém megyei futó a korábban már magyar bajnok Kovács Tamás (VEDAC) lett, aki hosszú ideig tartotta a lépést a későbbi győztes Józsával, s csak az utolsó szakaszon maradt le tőle a maratonon.

Minden előzetes várakozásra rácáfoltak a futók és így Kocsis Árpád versenyigazgatónak szenzációs bejelentésre nyílt alkalma a 31. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál második napján: "Minden idők leghatalmasabb magyarországi sporteseményét rendeztük, 28003 nevezővel!"

A mezőnyben 77 országból érkezett futók indultak, először Grúziából, Angolából. Magyarország minden megyéjéből, 910 településéről érkeztek nevezések. Összesen 232 futó neve szerepelt a listán, akik életük első maraton futására készültek.

Az EMMI csapatai idén is fogyatékkal élő sportolókkal futottak együtt, soraikban többek közt Balogh Zoltán, az Emberi Erőforrások miniszterével, Novák Katalin család- és ifjúság és nemzetközi ügyekért felelős államtitkárával és dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkárral.

Kovács Tamás második lett maratononKovács Tamás második lett maratonon

A 42 év - 42 km akció keretében fantasztikus időt futott Dombi Tibor, volt 35-szörös válogatott labdarúgó, aki a remélt négy órás idő helyett 20 perccel hamarabb célba ért. Dombihoz hasonlóan Hrutka János (volt 24-szeres válogatott) is megajándékozta magát a 42. születésnapjára a 42 km-rel. Ugyanígy Lévay Viktória a Játékszín művésze is, akit ugyan úgy, mint Novák Katalin család- és ifjúság és nemzetközi ügyekért felelős államtitkárt Monspart Sarolta készített fel életük első maratonjára.

A férfiaknál Józsa Gábor harmadszor, a nőknél Staicu Simona ötödször szerezte meg az elsőséget.

A legjobb Veszprém megyei futó a korábban már magyar bajnok Kovács Tamás (VEDAC) lett, aki hosszú ideig tartotta a lépést a későbbi győztes Józsával, s csak az utolsó szakaszon maradt le tőle a maratonon.


31. SPAR Budapest Maraton®

Férfiak:
1. Józsa Gábor (MAC) 2:22:36
2. Kovács Tamás (VEDAC) 2:23:24
3. Jenkei Péter (Vasas) 2:23:50

Nők:
1. Staicu Simona (Dunakeszi VSE) 2:50:28
2. Bíróné Molnár (Valéria BEAC) 2:57:37
3. Csönge Helén (Kaposvári AC) 3:00:36

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.