Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megkezdte a versenyszezont a VÚK

2016. október 12. 21:08
A Veszprémi Úszó Klub (VÚK) aktívái három arany-, négy ezüst- és három bronzérmet szereztek a Móron rendezett Ezerjó Kupán.

Október 8-9-én Móron indult a 2016/2017-es versenyidőszak a Veszprémi Úszó Klub sportolói számára. A kétnapos Ezerjó Kupán huszonhat egyesület 526 úszója mérte össze tudását.

Szombaton a fiatalabbak mezőnyében huszonegy fő képviselte a veszprémi egyesületet, míg vasárnap hét versenyzőjük állt rajtkőre a móri Wekerle Szabadidőközpont medencéjében. A korai időpontnak köszönhetően a VÚK csapata még nem volt teljes. A sportolók alig egy hónapja edzenek, mégis igen biztató eredményeket értek el.

Négyen közülük a négy versenyszám – mell, hát, pillangó és gyors – alapján bejutottak korosztályuk hat legjobbja közé, s vegyesúszásban is megmérkőzhettek riválisaikkal.

Sikeres idénykezdet a VÚK-nálSikeres idénykezdet a VÚK-nál

A VÚK aktívái összesítésben három arany-, négy ezüst- és három bronzérmet szereztek, valamint tizenhárom alkalommal végeztek a 4-5-6. hely valamelyikén, amely oklevéldíjazással járt.

Az egyesületi pontversenyben a 11. helyen végeztek. Dicséret illeti a sportolókat, hiszen a fiatalok nagyon ügyesen szerepeltek, az idősebbeknek pedig nehéz dolguk volt, mert náluk két-két korcsoportot együtt értékeltek a szervezők.

Hegyháti Zoé két aranyérmet is szerzett (100 m mell, 200 m vegyes). Veisz Dóra sem talált legyőzőre 100 m pillangón, 100 m háton pedig második lett. Hegyháti Zoé két ezüstérmet szerzett (100 m hát, 100 m pillangó, 100 m gyors), Gombás Médea (50 m hát, 100 m vegyes) és Mürkli Márton (400 m gyors) pedig bronzérmes lett.

Az úszók Czaunné Kőrösi Edina, Hudi Zsanett és Balogh János irányítása alatt készülnek.

vehirsport.hu
további cikkek
Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  tegnap 20:40 Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! úszás Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! Sárkány Zalán diadalmaskodott 800 méteren a Duna Arénában rendezett országos bajnokság pénteki záró napján két veszprémi klubtársa, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid előtt. 2024. április 12. 21:05 A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók úszás A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók Betlehem Dávid a keddi, 1500 méter gyorson aratott győzelme után szerdán 400 méteren is diadalmaskodott a Duna Arénában zajló országos bajnokság szerdai versenynapján. 2024. április 10. 21:43 Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Balaton Úszó Klub Veszprém Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Betlehem Dávid a nyerte 1500 méter gyorson a három olimpiai szintes különversenyét a Duna Arénában zajló országos bajnokság keddi nyitónapján. 2024. április 9. 20:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.