Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tájfutás a szeptemberi nyárban

2016. szeptember 29. 19:34
Eredményes hétvégét zárt a Veszprémi Honvéd Sportegyesület a Kiskunmajsa közelében megrendezett két fordulóból álló viadalon.

A szeptemberi nyárban egy alföldi tájékozódási futó versenyen indulhattak hazánk tájfutói: a hónap utolsó hétvégéjén, Kiskunmajsa közelében megrendezett két fordulóból álló, kétnapos Jonathermál Kupa várta a sportág szerelmeseit.

A szervezők fotójaA szervezők fotója

– Jellegzetes homokbuckás talaj és változatos futhatóságú erdők, nyílt rétek és cserjefoltok alkotta terep fogadta a mintegy 260 nevezőt. Felüdülési lehetőségként a közeli termálfürdő állt a résztvevők rendelkezésére, ami kétség kívül a verseny egyik legnagyobb vonzerejét jelenti évek óta – számolt be portálunknak a három érmet szerző Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) tájfutó szakosztályának sajtóreferense, Mérő Edit.

A veszprémi sportolók közül Németh Zsoltné (N45A) arany-, Bálint Gergő (F12C) és Bálint Benedek (F16E) pedig bronzérmet szerzett.

Németh Zsoltné a dobogó tetején - Fotó: Allwinger HervigNémeth Zsoltné a dobogó tetején - Fotó: Allwinger Hervig

Szombat délután – ráadásként – egy váltóversenyen is indulhattak, akikben még maradt energia a középtávú futamot követően. A kétfős csapatok mindegyik tagjának két pályát kellett teljesítenie, egymást váltva. Itt újra három ízben állhattak fel a dobogóra a veszprémi sportegyesület tagjai.

A váltó eredményhirdetése - a szervezők fotójaA váltó eredményhirdetése - a szervezők fotója

A 35 év felettiek kategóriájában 2. lett a Bálint Bence és Vajda Balázs kettős (utóbbi a Tapolcai Honvéd SE versenyzője), míg a 18 év alattiaknál a Veszprémi Honvéd SE két fiúcsapata jeleskedett: ezüstérmet szerzett az Angyal Dániel, Bálint Benedek összeállítású duó, őket követte bronzérmesként a Bálint Ádám és Bálint Gergő alkotta családi váltó.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.