Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Újabb három évig Budapest rendezi a női kézi BL négyes döntőt

2016. szeptember 27. 15:56 // Forrás: MTI
Hivatalossá vált, hogy újabb három évig, 2017-től 2019-ig Budapest adhat otthont a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) és a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) megállapodását Kocsis Máté, a honi szervezet elnöke jelentette be kedden, a budapesti sajtótájékoztatón. Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke hangsúlyozta, hogy jobb feltételekkel sikerült megállapodniuk az EHF-fel, mint az elmúlt három évben.

Facebook fotó: EHF - York DertingerFacebook fotó: EHF - York Dertinger

Kocsis Máté beszélt arról is, hogy a kézilabda bekerült a Nemzeti Alaptantervbe, s ezzel párhuzamosan októbertől 3000 pedagógus képzését kezdik el a szivacskézilabda iskolai oktatására.

Kim Rasmussen, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 22 fős keretét a szlovénok elleni, október 8-i, siófoki felkészülési mérkőzésre. Ebben kilenc ferencvárosi és öt győri játékos kapott helyet. Kiemelte: fontos célnak tekinti, hogy minél több fiatal játékost próbáljon ki a válogatottban, csapatával pedig szeretne legalább az elődöntőbe jutni a decemberi svédországi Európa-bajnokságon.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.