Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közepesnél gyengébb teljesítmény

2014. január 25. 18:08
Zsinórban harmadik vereségét szenvedte el a Veszprém Barabás, amely szerdán négy góllal maradt alul a Váccal szemben.

Az Érd és a Siófok elleni idegenbeli vereségeket követően a Vác együttese ellen szeretett volna javítani a Veszprém. Igaz, ez a kezdésen nem látszott meg, hiszen a 4. percben már 0:3 állt az eredményjelzőn. Valamennyi vendég próbálkozásából gól született, így Róth Kálmán már a 9. percben kapust cserélt. Sajnos a Szemerey helyére beálló Pásztor sem tudott segíteni az övéin, a meccs elején összeszedett hátrányát a játékrész derekánál is „cipelte” a Barabás (5:8).

A képre kattintva galéria nyílik!

Jót tett az időkérés a vendéglátónak, amely némileg feljavuló védekezésének és Tóth Eszter duplájának köszönhetően egyenlíteni tudott. Sőt, Planéta büntetője, illetve Pelczéder találata után a vezetést is sikerült átvenni (23. perc: 10:9). Azonban kérészéletűnek bizonyult az előny, a Duna-partiak két perc alatt háromszor is betaláltak. A veszprémiek gyengén védekeztek, amit leginkább a montenegrói Nikcevic tudott kihasználni. A csereként beállt Gulyás aztán kétszer is megvillant a hajrában, de Kamper hetesével így is a vendégeknél volt az előny a szünetben (12:13).

Pelczéder találata nyitotta a második felvonást, majd a következő hazai találatot is a balszélső szerezte. Ami azonban ennél lényegesen érdekesebb: a két jó megmozdulás között tizenhárom (!) perc telt el. A Barabás nem tudott mit kezdeni ellenfele remek védekezésével – no meg Triffa kiváló teljesítményével –, miközben a váciak könnyedén lődözték a hálóba a játékszert (44. perc: 14:20).

Nyolccal a lefújás előtt négyre csökkent a különbség (18:22), de Konkoly Csaba időkérése után pillanatok alatt ismét hat lett közte. A hazaiaknak nem volt esélye a pontszerzésre, Planéta a végén csak kozmetikázni tudta az eredményt (21:25).

A VBKC visszacsúszott a tabella tízedik helyére, az üldöző Békéscsaba ugyanis legyőzte a Siófokot. A Vác maradt ötödik.

Női kézilabda NB I, 16. forduló:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–Ipress Center Váci NKSE 21:25 (12:13)
Március 15. utcai sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Dobrovits. Tájok.
Veszprém: Szemerey – Vesztergombi 1, Planéta 6 (4), Tóth G. 1, Takács 1, Tóth E. 3, PELCZÉDER 4. Csere: Pásztor (kapus), Kurucz 2, Gulyás 2, Horváth D., Kokas 1, Hajtai. Vezetőedző: Róth Kálmán.
Vác: TRIFFA – Niksic, Fülöp 3, Virág, NIKCEVIC 7, KAMPER 5 (3), Szádvári 2. Csere: Bíró (kapus), Szondi 3, Ertl 3, Hámori, Drávai 2 (1), Dakos. Vezetőedző: Konkoly Csaba.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/4.

Edzői nyilatkozatok

Róth Kálmán: – A közepésnél gyengébben játszott minden játékosom, ezért megkönnyítettük a szövetségnek, hogy a Vác felé lévő vélt vagy valós tartozását kiegyenlíthesse.








 

Konkoly Csaba: – Nagyon nagy taktikai csatát vívtunk a remekül felkészített Veszprém csapatával. Az örömünkbe némi üröm is vegyül, de remélem, hogy nem komoly Ertl Rebeka sérülése. 









 

Galéria
Veszprém Barabás Duna Takarék KC – Ipress Center Váci NKSE 21:25
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.