Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bajnokokra emlékeztek

2014. január 30. 13:46 // Forrás: Németh Attila, VEDAC
A Tapolcán rendezett Dr. Papp Pál-Csermák József kalapácsvető emlékversenyről a VEDAC atlétái öt éremmel térhettek haza.

A Cseh Diána sportszervező által már hosszú évek óta kiválóan szervezett Dr. Papp Pál-Csermák József emlékverseny augusztus 24-én ismét fantasztikus hangulatban zajlott, a világ legjobb kalapácsvetői együtt szurkoltak a legifjabbaknak.

A verseny kezdete előtt a Malom tó partján az olimpiai bajnokok emlékére állított emlékfalnál Tapolca Város Önkormányzata képviseletében Sági István alpolgármester, Tapolca Városért Egyesület képviseletében Boczkó Gyula, a Tapolca Városszépítő Egyesület képviseletében Paréj József, valamint Dr. Papp Pál és Csermák József családja helyeztek el koszorút.

A tapolcai testnevelők és edzők, Hanzmann László, Pontyos István, Schneider Zsolt, Virág Károly, segítségére versenybíróként is lehetett számítani, évtizedek óta segítik a gördülékeny lebonyolítást.

A legfiatalabb versenyző 11 éves, a legidősebb pedig a szenior világjátékok győztese, Lezsák Balázs, 48 éves volt. A rendkívül szűk felnőtt mezőnyből a vb-nyolcadik Orbán Éva ugyan eljött, de csak szurkolni, Pars Krisztián pedig éppen Varsóban „vágott vissza” a vb-győztes lengyel Fajdeknek.

Az elmúlt korosztályos világversenyeken a hét érmet szerző fiatalok közül csak az EYOF győztes Bácskay Matild nem jelent meg. Az ifjúsági vb-t megnyerő, majd az idősebbeknél (junior Eb) ezüstérmet szerző Gyurátz Réka magabiztosan nyert.  Győzött az EYOF-on két számban (kalapács és diszkosz)  aranyérmes Halász Bence is, és jól dobott az ifi Eb ezüstérmese Völgyi Helga, valamint a Junior EB bronzérmese Banga Beatrix.

A veszprémi kalapácsvetők öt érmet gyűjtöttek. A legeredményesebb a junior Eb-ezüstérmes Pásztor Bence lett, aki saját korosztályában (6 kg) magabiztosan nyert 73,18 méterrel, a felnőttek (7,26 kg) között pedig második lett 66,18 méterrel.  A felnőtt női mezőnyben (4 kg) Fertig Fruzsina 61,80 méterrel ezüstérmes lett, Molnár Boglárka pedig 55,50 méterrel a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A fiú gyermekek versenyében (2 kg) Cserháti Vilmos második lett.

Az érmeket Helsinki olimpiai bajnokának hatalmas képe előtt vehették át a legjobbak: Papp Pál és Csermák József családtagjaitól, Stemmer Istvántól a VEMASZ elnökétől és a hónap műhelyének választott Dobó SE edzőjétől (egykori  vb-ezüstérmes) Németh Zsolttól.

Az önkormányzattól értékes nyereményeket kaptak a díjazottak, és ismét ajándékot vehettek át Horváth Ferenc fafaragótól a sportolók, s mellette az egykori olimpiai bajnok családtagjai is. 


Dr. Papp Pál - Csermák József Nemzetközi Atlétikai Emlékverseny – veszprémi eredmények
Tapolca, 2013.08.24.

Gyermek fiú (2 kg)
2. Cserháti Vilmos 2001 VEDAC Magyarország 30,38
4. Pálmai Bence 2002 VEDAC Magyarország 36,49

Serdülő fiú 13 éves (3 kg)
7. Cserháti Simon 2000 VEDAC Magyarország 37,17
8. Barcza Balázs 2000 VEDAC Magyarország 35,91

Serdülő fiú 14 éves (4 kg)
8. Vaczkó János 1999 VEDAC Magyarország 35,83

Serdülő fiú 15 éves (4 kg)
5. Töreky Péter 1998 VEDAC Magyarország 54,82

Horváth László Emlékverseny

Junior férfi (6 kg)
1. Pásztor Bence 1995 VEDAC Magyarország 73,18

dr. Papp Pál-Csermák József Emlékverseny

Felnőtt férfi (7,26 kg)
2. Pásztor Bence 1995 VEDAC Magyarország 66,18
5. Árvai Krisztián 1993 VEDAC Magyarország 60,18

Ifjúsági női (3 kg)
4. Vass Tamara 1997 VEDAC Magyarország 48,12
5. Geszti Virginia 1997 VEDAC Magyarország 45,72

Felnőtt női (4 kg)
2. Fertig Fruzsina 1993 VEDAC Magyarország 61,80
3. Molnár Boglárka 1994 VEDAC Magyarország 55,50

vehirsport.hu
további cikkek
Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. ma 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. tegnap 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.